Θ.Καράογλου: Εξαφανίζεται από τη διδασκαλία στα σχολεία και η Επανάσταση του 1821

11 Απριλίου 201715:00

“Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η άλωση της ελληνικής παιδείας από τις συνεχείς αλλαγές που προωθούνται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Σειρά αυτή τη φορά έχει το μάθημα της ιστορίας σε αλλαγές που προωθούνται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες” , τονίζει ο Βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου σε ερώτηση του στο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Και συνεχίζει αναφέροντας:

“Πιο συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών προωθεί μία σειρά από αλλαγές στην σχολική διδακτέα ύλη, αλλά και στη φιλοσοφία του μαθήματος της ιστορίας από την εξιστόρηση των επιστημονικά εμπεριστατωμένων ιστορικών γεγονότων του τόπου μας σε πιο φιλοσοφικό επίπεδο.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόταση για αντικατάσταση της ύλης της ιστορίας της Δ’ Δημοτικού αναφορικά με την αρχαία Ελλάδα, με τη διδασκαλία της οικογενειακής, προφορικής και τοπικής ιστορίας, ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στη διδασκαλία ιστορικών γεγονότων στην Ε’ Δημοτικού. Στη ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού τα ιστορικά και στρατιωτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 προτείνεται να αντικατασταθούν με τη διδασκαλία βασικών κοινωνικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, όπως η βιομηχανική επανάσταση.

Ενώ η διδασκαλία της Επανάστασης του 1821 θα περάσει στον θεματικό φάκελο με θέμα «Επώνυμοι και ανώνυμοι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης. Η καθημερινή ζωή των επαναστατημένων. Συνήθειες και πρακτικές».

Είναι μάλλον σαφές ότι υπάρχει μία σύγχυση στην Κυβέρνηση αναφορικά με τον ρόλο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί τα μέσα που διαθέτει για τη γαλούχηση των μικρών και εύπλαστων μαθητών σε συγκεκριμένους ιδεολογικούς δρόμους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Υιοθετεί το αρμόδιο Υπουργείο τις προτάσεις του ΙΕΠ για τις αλλαγές που προτείνει στη διδακτέα ύλη του μαθήματος της ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης;

-Προβλέπεται να αφαιρεθεί ή να μειωθεί από τη διδακτέα ύλη των βιβλίων της ιστορίας η εξιστόρηση και διδασκαλία της Εθνικής Επανάστασης του 1821 από τα ελληνικά σχολεία;”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr