Θ. Καραμπίνης: Συνεργασία και αναδιοργάνωση για να είναι ανταγωνιστικό και βιώσιμο το Δημοκρίτειο τα επόμενα 35 χρόνια

27 Ιουνίου 201410:30

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου έκανε ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Θανάσης Καραμπίνης.

Ο Νέος Πρύτανης ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα για την τιμή που του έκανε να τον εκλέξει και έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων του, όπως τις είχε θέσει και προεκλογικά:

«Να διατηρήσουμε τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα, να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις ώστε το Πανεπιστήμιο να παραμείνει ι ανταγωνιστικό από το 2015 μέχρι το 2050. Ταυτόχρονα πρέπει να κοιτάξουμε τις δομές μας ώστε να επιβιώσουμε γιατί ένα Πανεπιστήμιο χωρίς γρήγορο βηματισμό και ρυθμό ανάπτυξης είναι ένα Πανεπιστήμιο καταδικασμένο. «

Σύμφωνα με το Θανάση Καραμπίνη απαιτείται αναδιοργάνωση, σε κάθε επίπεδο, όπως τα διοικητικά θέματα και τα προγράμματα σπουδών καθώς στόχος είναι το Πανεπιστήμιο να είναι αυτάρκες, αυτοδύναμο και όχι επαίτης του κρατικού προϋπολογισμού, ένα Ίδρυμα που θα εκμεταλλεύεται όλους τους δυνατούς πόρους.

«Τα προβλήματα του Πανεπιστημίου δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά απαιτούν συνεργασία όλων των μερών, Πρύτανη, Συμβουλίου Διοίκησης, Συγκλήτου και Κοσμητόρων ώστε το επίπεδο του Πανεπιστημίου με το νέο του χάρτη να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.» εκτίμησε ο νέος Πρύτανης του Δημοκριτείου , ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr