dimotiko_4-11

Κριτική και υπερψήφιση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης

11 Απριλίου 201117:55

dimotiko_4-11Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης κυριάρχησε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε μια συζήτηση με πολύ ήπιους – ασυνήθιστα- τόνους, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι παρότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δείχνει την ανάπτυξη μιας περιοχής, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες μας υποχρεώνουν να είμαστε αρκετά φειδωλοί. «Προτεραιότητα από την μειωμένη κατά 1/3 ΣΑΤΑ είναι τα έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας’ σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε μια σειρά πόρων θα υπάρξουν αυξήσεις και θα δώσουν τη δυνατότητα να  προστεθούν έργα στη διάρκεια του έτους. «Συζητήθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης όπου εκφράστηκε από τα μέλη η διάθεση συμμετοχής στη διαμόρφωση προτάσεων για το τεχνικό πρόγραμμα και το γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Ξάνθης» σημείωσε.

Σε ερώτηση του Θανάση Ξυνίδη για τα έργα στη Σταυρούπολη ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης απάντησε ότι τα χρήματα που διατίθενται προβλέπονται από τον Καλλικράτη. «Το ελάχιστο που προβλέπεται είναι 230.000 ευρώ ενώ ο Δήμος μέσω του Καλλικράτη διαθέτει 700.000 ευρώ και πλέον» είπε.

Ερωτήσεις υπήρξαν και για τις μελέτες αναμόρφωσης της ανατολικής και της δυτικής εισόδου της πόλης (στο πρότυπο της Κομοτηνής), τις οποίες ο Δήμαρχος χαρακτήρισε αναγκαίες και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα γίνει γνωστός ο ανάδοχος της μελέτης.

Κριτική αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» Χρήστο Πούλιο, επί της ουσίας δεν υπάρχει Τεχνικό Πρόγραμμα παρά μόνο «ουρές» από την προηγούμενη χρονιά ενώ αν δεν υπήρχε το ΕΣΠΑ δεν θα υπήρχαν σοβαρά ποσά και επεσήμανε την ανάγκη ο Δήμος να προχωρήσει σε μελέτες για να έχει ετοιμότητα στο μέλλον.  Σχόλιο έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και για την Επιτροπή Διαβούλευσης επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δήμο για την προετοιμασία που υπήρξε για την πρώτη συνεδρίαση και εν μέρει  συμφώνησε και ο Δήμαρχος.

Ο Νίκος Ανταμπούφης από τους «Πολίτες για την Ξάνθη» δεν ασχολήθηκε με τα επιμέρους έργα, άσκησε κριτική συνολικά στο Τεχνικό Πρόγραμμα σημειώνοντας ότι αυτό δεν ακολουθεί ολοκληρωμένο σχέδιο.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο του ποδηλατόδρομου απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο το κόστος για τόσο μικρή απόσταση.

Τέλος, ο Γιώργος Κολλάρος από τη «Συσπείρωση» εξέφρασε τη διαφωνία του στο πνεύμα του Τεχνικού Προγράμματος και επεσήμανε, και με την ιδιότητα του Καθηγητή, ότι καμία κυκλοφοριακή μελέτη δεν είναι δυνατόν να είναι ουσιαστική αν δεν γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Αγωνία για Σταυρούπολη

Την αγωνία του για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης Νέστος-Ροδόπη που δεν έχουν μισθοδοτηθεί,  εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γρηγόρης Παναγιωτίδης λαμβάνοντας την απάντηση του Δημάρχου ότι για τυπικούς λόγους μέχρι στιγμής δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα.

Σε ότι αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για την ύπαρξη ψηφίσματος σχετικά με το κλείσιμο του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης, ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι καλό θα ήταν να αποσταλεί το ψήφισμα (για το οποίο συστήθηκε σχετική επιτροπή), μόνο στην περίπτωση που είναι δεδομένη η πρόθεση διακοπής λειτουργίας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr