Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Μ. Λιάπη

30 Δεκεμβρίου 201314:30

Ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα μεγάλου κυβισμού με πλαστές πινακίδες.

Ο πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους συνήγορούς του.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο, έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, αφού -όπως είπε- έβγαλε πλαστές πινακίδες, όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο εντολέας τους ενήργησε από απερισκεψία. «Από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε ο ένας εξ αυτών.

Υποστήριξαν ακόμη ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος και πως η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφειλόταν σε απαξίωσή του αλλά στο γεγονός ότι «απ’ έξω υπήρχαν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία. Του έχουν επιβληθεί επίσης τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Πηγή : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr