Τέρενς Κουίκ από Ξάνθη: ‘Στη Θράκη το μήνυμα κατά του αγώνα κατά των κατακτητών είναι καθημερινό’

28 Οκτωβρίου 201621:16

Στην Ξάνθη, σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,  παρέστη στη Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν Οργανώσεις και φορείς της περιοχής.
kouik-xanthi2

Χθες, στο Καλπάκι Ιωαννίνων παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε μια εξαιρετική αναπαράσταση της μάχης, που είχε συνδυαστεί με την προβολή σε γιγαντοοθόνες σπάνιου αρχειακού υλικού από το έπος του ’40.

«Χθες το βράδυ στο Καλπάκι, τιμήθηκε ο Αγώνας μίας χούφτας Ελλήνων, που μετά από σκληρές μάχες 6 ημερών έτρεψαν σε φυγή τις πιο επίλεκτες δυνάμεις του Μουσολίνι.

Η νίκη δεν ήταν τυχαία. Ήταν το αποτέλεσμα της ενότητας των Ελλήνων που σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, πάντα αποφέρει αυτά τα υπερήφανα αποτελέσματα.

Είναι παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι μας, πολιτικοί και λαός, σήμερα που η Πατρίδα βιώνει μία πολλαπλή κρίση πάνω από 6 χρόνια, την ώρα, όμως, που είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της δοκιμασίας και στην έξοδο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Οι εκδηλώσεις γενικότερα και η παρέλαση ειδικότερα εδώ στην Ξάνθη, δεν είναι απλά μία υπενθύμιση ότι οι Έλληνες τιμούν την ιστορία τους και υπενθυμίζουν την απαράβατη διάθεσή τους να υπερασπίζονται τις αξίες που έχουν να κάνουν με την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας τους.

Ειδικότερα αυτά τα θέματα αποτελούν καθημερινές διεργασίες μέσα στην ψυχή, στην καρδιά και το μυαλό της κάθε Θρακιώτισσας και του κάθε Θρακιώτη.

Είναι ένα διαρκές μήνυμα που στέλνει η Θράκη στον όποιον ξεχνά τις διεθνείς Συνθήκες, που ξεχνά το απαραβίαστο των συνόρων και που νομίζει ότι μπορεί να παίζει, για εσωτερική του κατανάλωση, με τις αξίες ενός λαού, που στο κάτω – κάτω ποτέ δεν λύγισε και πάντοτε έδινε μαθήματα σε εκείνους που τολμούσαν να τον απειλούν.

Επίσης υπενθυμίζω και το μήνυμα που έχει στείλει εδώ από τη Θράκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τις συγκεκριμένες εδώ Προξενικές Αρχές, να σέβονται τους νόμους, την τάξη και το Σύνταγμα της Πατρίδας μας»,  δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr