Τεράστιες ποσότητες νερού από Βουλγαρία – Σε συναγερμό ο Έβρος

2 Φεβρουαρίου 201517:16

Σοκάρουν οι εικόνες από το φράγμα ψηλά στο Ιβαήλογκραντ της Βουλγαρίας. Τα νερά που απελευθερώνει από το πρωί η γείτονα χώρα, μόνο δέος μπορούν να προκαλέσουν.

221122

Δελτίο καιρού εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο ενημερώνει για διακοπή κυκλοφορίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν νερά αλλά και να γίνουν κατολισθήσεις.

Αναφορικά με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μεγαλύετερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και Ροδόπης

Αναλυτικότερα:

Δ. Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

– Επ. Ο. Πάλλης –Πενταλόφου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία.

– Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει σημειωθεί αύξηση των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς (τελευταία ενημέρωση 02-02-2015 και ώρα 07.30), ως εξής:
α. Εισροή υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 1.225 κ.μ./δευτερόλεπτο, (ραγδαία αυξητική τάση), επίσης στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, 1.366 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
β. Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου) στην περιοχή Διδυμοτείχου 6,00 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.).
γ. Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα (φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας), 1.560 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
δ. Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου 5,06 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.).

– Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, με απόφαση των Τουρκικών Αρχών, (την 01-02-2015 και ώρα 22.00 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα της Ανδριανούπολης, με αποτέλεσμα την διακοπή εισόδου – εξόδου οχημάτων από τον Ε/Δ Καστανέων από και προς την Τουρκία.

– Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε. Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου στο 131ο χλμ (χωριό Καστανέων). Η κυκλοφορία διεξάγεται διαμέσου του επαρχιακού δικτύου Πετρωτών – Πενταλόφου

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
– Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.

e-evros.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr