Τεράστια ταλαιπωρία στην Εφορία από την αρχή του χρόνου. Ανακοίνωση των Φοροτεχνικών της Ξάνθης για τα νέα μέτρα.

12 Ιανουαρίου 201400:20

Ασφυκτικό και περισσότερο γραφειοκρατικό είναι το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μετά την αλλαγή του έτους και την προσαρμογή στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.  Οι ουρές στην Εφορία της Ξάνθης έχουν αυξηθεί, οι πολίτες, οι λογιστές και οι επαγγελματίες σπαταλούν ώρες και μέρες κάθε μήνα για τις συναλλαγές τους ενώ τα φοροεισπρακτικά μέτρα, έχουν φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τους φορολογούμενους.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έκδοση φορολογικής ενημερότητας για την οποία απαιτείται πλέον μια εξοντοτική διαδικασία ελέγχουν που έχουν αναστατώσει φορολογούμενους αλλά και τους υπαλλήλους, ο αριθμός των οποίων είναι ιδιαίτερα μικρός και είναι αδύνατο να καταφέρει να εξυπηρετήσει τον όγκο των συναλλαγών με τους πολίτες που συνεχίζει να αυξάνεται. Παράλληλα, τα νέα μέτρα, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση και η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, οδηγούν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φοροτεχνικών της Ξάνθης, που υπογράφει ο Πρόεδρος Φίλιππος Παραστατίδης:

Από 1.1.2014 μετά την ψήφιση του νόμου για τα ακίνητα ολοκληρώθηκε το νέο φορολογικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί με τους νόμους 4172/2013 (Νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος) και 4174/2013 (Νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών). Το νέο αυτό πλαίσιο για το οποίο εκδίδονται από την αρχή της χρονιάς πλήθος εγκυκλίων περιέχει πολλές ουσιαστικές αλλαγές και προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά και υπερβολικά πρόστιμα για διαδικαστικές και άλλες παραβάσεις.

Επιπλέον, το πλαίσιο αυτό είναι ασφυκτικό στα θέματα της είσπραξης των φόρων γεγονός που θα οδηγήσει με βεβαιότητα πολλές επιχειρήσεις και πολίτες σε δυσμενή θέση.

Η Ένωσή μας, τα μέλη μας, οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, είμαστε έντονα προβληματισμένοι για τα υπέρογκα πρόστιμα και τις υποχρεώσεις που επιβάλλει το νέο αυτό πλαίσιο. Θεωρούμε αναγκαία την μαζική ενημέρωση των επιχειρήσεων (η οποία γίνεται και από τα γραφεία μας) αλλά και της κοινωνίας συνολικά με σκοπό την ταχύτερη προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr