Τεμενζούκα Πέτκοβα: «Ο IGB δημιουργεί νέες ευκαιρίες για ενεργειακή σύνδεση μαζί με TAP, TANAP, EastMed και LNG στην Αλεξανδρούπολη»

11 Μαρτίου 202011:29

«Η Βουλγαρία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου μέσω της γραμμής διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας», ανακοίνωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ICGB Teodora Georgieva κατά την 6η υπουργική συνάντηση του συμβουλίου συμβουλίου του νότιου διαδρόμου αερίου που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.

Στο πλαίσιο της επίσημης αντιπροσωπείας του Υπουργού Ενέργειας, η Georgieva, παρουσίασε την πρόοδο του έργου IGB, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για τη διαφοροποίηση των παραδόσεων φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας,Τεμενζούκα Πέτκοβα, σημείωσε ότι η κατασκευή της γραμμής διασύνδεσης θα οριστικοποιηθεί εγκαίρως και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του TAP.

«Το έργο IGB δημιουργεί νέες ευκαιρίες για ενεργειακή σύνδεση και έχει μεγάλη συνέργεια με άλλα μεγάλα έργα όπως το TAP, το TANAP, το EastMed και ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι παρουσιάσεις σχετικά με τον TAP, τον TANAP και το SNAM αποτέλεσαν επίσης το επίκεντρο της συνάντησης υψηλού επιπέδου, δεδομένης της σημασίας των σχεδίων.

Viadiplomacy.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr