oikonomiki_epitropi_27-5

Οριστικό τέλος στο σήριαλ με τη δεντροφύτευση

27 Μαΐου 201111:40

oikonomiki_epitropi_27-5Το τελευταίο επεισόδιο  στο σήριαλ της δωρεάς των 10.000 δολαρίων από την ομογενειακή οργάνωση παίχθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, την Παρασκευή.

Ο Απόστολος Αγκόρτζας αναφέρθηκε στη διακοπή των εργασιών της τριμελούς επιτροπής και σημείωσε ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ των μελών  και αναπέμπει την υπόθεση στην Οικονομική Επιτροπή. Σε έγγραφό του συμφωνεί με τα ποσά που ζητά ο ανάδοχος, τα οποία δικαιολογεί απόλυτα και ταυτόχρονα κατέθεσε το πρακτικό της σχετικής συνεδρίασης και το έγγραφο του αναδόχου που ζητά 5.600 ευρώ + Φ.Π.Α.

Ο Γιώργος Παπασταματίου σημείωσε ότι η τιμή μονάδος κρίνεται λογική αλλά δεν μπορεί να βεβαιώσει τον αριθμό συμμετεχόντων στην εκδήλωση, αν δηλαδή ήταν 450 παιδιά στη δεντροφύτευση, αλλά μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου περί επιστροφής των χρημάτων πίσω στην Οργάνωση, έπαψε να ασχολείται.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να δοθούν με ανάθεση και ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων προκειμένου η Οργάνωση Plant Your Roots in Greece, να αναλάβει να πληρώσει τον ανάδοχο, μετά από σχετική επικοινωνία, όπως και αποφασίστηκε. Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την καθυστέρηση που υπήρξε από το Δήμο.

Κριτική Πούλιου για τη διαχείριση

Από το Χρήστο Πούλιο ειπώθηκε ότι η Επιτροπή δεν είχε λόγο να συσταθεί “κατόπιν εορτής” και έκανε λόγο για έλλειψη σοβαρότητας, αναφερόμενος στην παράδοση οπτικού και ηχητικού πρακτικού. «Μια δωρεά 10.000 δολαρίων έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη, κάποιος συμπολίτης μας είναι απλήρωτος, δεν γνωρίζουμε ποιος του ανέθεσε και, τελικά, φτάνουμε στο σημείο να επιστρέφουμε τη δωρεά πίσω. Είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε αυτό»  είπε και επέρριψε ευθύνες στον Απόστολο Αγκόρτζα. 

Β. Βασιλειάδης: «Κακή συγκυρία η ασθένεια του Δημάρχου».

Ο ανάδοχος του έργου Β. Βασιλειάδης ζήτησε το λόγο και είπε, μεταξύ άλλων πως ήταν μια  κακή συγκυρία η ασθένεια του Δημάρχου ενώ κάποιοι παράγοντες του Δήμου δεν ανέλαβαν την ευθύνη  τους και υπήρξε καθυστέρηση. Είπε ότι λόγω της κωλυσιεργείας τέθηκε το δίλημμα για τη συμμετοχή ή μη, λίγες μέρες πριν την εκδήλωση.΄Εκανε λόγο για «παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για αντιπολιτευτικούς λόγους», κατά την άποψή του,. Τέλος, άφησε αιχμές, για το ενδιαφέρον της πόλης γύρω από τον αριθμό των δέντρων που ήταν περίπου 800 αντί των 4.000 που είχε προβλεφθεί να φυτευτούν.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση του Χρήστου Πούλιου που διερωτήθηκε ποιοι είναι οι αντιπολιτευτικοί λόγοι όταν μεταξύ του Αντιδημάρχου και Δημάρχου όταν  υπάρχουν διαδοχικές διαψεύσεις και έκανε λόγο για «γελοιότητα» σε ότι αφορά στη διαχείριση της δωρεάς και ότι υπήρξε «ρεζιλίκι» του Δήμου.  Υπήρξε έντονη δραστική διαμάχη με τον ανάδοχο Β. Βασιλειάδη και το θέμα φαίνεται ότι έληξε εκεί.

Τέλος στις διεκδικήσεις του πρώην Δήμου Σταυρούπολης

Ο Δήμος Ξάνθης, στην ίδια συνεδρίαση,  αποφάσισε να μην αναθέσει οποιαδήποτε άλλη εργασία στους Δικηγόρους που είχε προσλάβει ο Δήμος Σταυρούπολης για να προσβάλλει το Σχέδιο «Καλλικράτης» και τη συνένωση με το Δήμο Ξάνθης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να προταθεί μείωση στο ποσό των 5.000 ευρώ για τον καθένα από τους 2 συνταγματολόγους (με Φ.Π.Α.) καθώς υπάρχει σχετική συμφωνία  ενώ ο Δήμος  θα απασχολήσει τους δικούς του δικηγόρους αν αποφασίσει να κινηθεί περαιτέρω για την υπόθεση. Όπως είναι γνωστό η υπόθεση αυτή έχει απορριφθεί από το ΣτΕ, η απόφαση του οποίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

“Φουσκωμένες” τιμές επισημαίνει ο Χ. Πούλιος

Με αφορμή τις υπέρογκες εκπτώσεις που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς για τα χαρτικά του Δήμου Ξάνθης -19.000 κατακυρώθηκε ο περυσινός διαγωνισμός που εκτιμήθηκε αρχικά στα 36.000 ευρώ- ο Χρήστος Πούλιος σημείωσε ότι είναι πρόκληση ο Δήμος να κοστολογεί τόσο ακριβά τα είδη ενώ οι έμποροι δίνουν τόσο γενναίες εκπτώσεις. Σημειώνεται ότι ο φετινός διαγωνισμός προβλέπει αρχικά κόστος 43.000 ευρώ

Tέλος, μεγάλη ήταν η συζήτηση για την πιθανότητα ο Δήμος να συνδέσει το Κολυμβητήριο με το Φυσικό Αέριο για την εξοικονομηση ενέργειας και χρημάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr