Τέλος η επιστροφή φόρου για όσους χρωστούν στα Ταμεία -Αυτόματος συμψηφισμός

12 Απριλίου 201411:30

Συμψηφισμός και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνεται από την 1η Ιουλίου. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προβλέπει πως θα παρακρατούνται τυχόν ποσά από επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, αυτόματα και χωρίς να ενημερώνονται οι οφειλέτες.Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και ορίζει τη διαδικασία του συμψηφισμού χρεών με επιστροφές φόρου, μέτρο που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο νόμο 4254/14. Το μέτρο αφορά τους πάντες, φυσικά πρόσωπα και μη, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει ρύθμιση για τις οφειλές τους, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και όσοι δείχνουν συνέπεια στην καταβολή των δόσεών τους δεν θα παίρνουν επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ. Αντίθετα, τα συγκεκριμένα ποσά θα παρακρατούνται απευθείας από την εφορία και θα πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι, ουσιαστικά θα μειώνεται το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί στις επόμενες δόσεις.

Οσο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αυτοί θα ενημερώνονται για τη διαδικασία αφού πρώτα το ποσό της επιστροφής θα έχει αποδοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει τα 17 δισ. των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ταμεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε καθεστώς ρύθμισης για σχετικά χρέη έχουν μπει 61.000 οφειλέτες- 21.000 στον ΟΑΕΕ και 35.000 στο ΙΚΑ- ενώ εκτός ρύθμισης είναι 355.000 επιχειρήσεις με χρέη προς το ΙΚΑ και 340.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή : iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr