Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο

9 Αυγούστου 201318:40

Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο!

Αυτός είναι ο προκλητικός τίτλος του νέου δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας για την χώρα μας, στο οποίο γίνεται αναφορά στα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με την Τelegraph η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί και η καθοδική πορεία της οικονομίας θα συνεχιστεί μετά και από τις απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, για να ικανοποιήσει η χώρα της απαιτήσεις των δανειστών.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.

Σύμφωνα με την Τelegraph, υπάρχουν επιτέλους σημάδια ότι η Ευρωζώνη βγαίνει σταδιακά από την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, -όπως σημειώνει η εφημερίδα- η ΕΚΤ «έσβησε» τις ελπίδες για πλήρη ανάκαμψη.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr