Τεκμήριο υγιούς αυτοδιοικητικής λειτουργίας η τοποθέτηση Μαυρίδη για Μουμίν

15 Φεβρουαρίου 202012:07

Την προσωπική του εμπειρία από τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, κατέθεσε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, κ. Βασίλης Μαυρίδης, στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ. Κολιό, με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα σχετικά με την συμμετοχή του πρώτου σε εκδήλωση στην Προύσα.

«Ο Οντέρ Μουμίν δηλώνει Έλληνας μουσουλμάνος πολίτης που υπηρετεί το Σύνταγμα και τους νόμους. Έλληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν στη Θράκη μας. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα. Σε εμένα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Η συνεργασία μας είναι άριστη, υπερασπιζόμαστε το καλό των δημοτών μας και υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους νόμους μας χωρίς καμία παρέκκλιση.» δήλωσε ο κ. Μαυρίδης, εκφράζοντας όμως την απόφασή του να φέρει το θέμα την ερχόμενη Τετάρτη στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, συμπληρώνοντας πως «Μέσα από αυτή την συζήτηση θα προκύψουν τυχόν παρερμηνείες που έγιναν. Θα το δούμε.»

Η Hellas Press Media επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι έπραξε αυτό που του επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και οπωσδήποτε η εθνική του συνείδηση ως Έλληνας πολίτης και αυτοδιοικητικός ενός δήμου που επιδιώκει την αρμονική γειτνίαση με δήμους από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, χωρίς ωστόσο να υποκαθιστά άλλα Όργανα διοίκησης του Ελληνικού κράτους.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Β. Μαυρίδης, ως υπέρμαχος της φιλίας των γειτονικών λαών,  εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι θετικός για την υλοποίηση Φεστιβάλ Ειρήνης, που αποτελεί πρόταση του Δημάρχου Ιάσμου, ξεκαθαρίζοντας όμως πως την απόφαση για την συμμετοχή ή μη του Δήμου του θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας όταν κατατεθεί επίσημα η πρόταση από τον κ. Οντέρ Μουμίν σχετικά με το περιεχόμενο, τις παράλληλες δράσεις, τους συμμετέχοντες, κλπ.

Θα πρέπει να επισημανθεί η ψύχραιμη στάση που επέδειξε ο κ. Β. Μαυρίδης, τόσο μέσα από την θεσμική του ιδιότητα όσο και από την αυτοδιοικητική του εμπειρία, χωρίς να παρασυρθεί από τον εύκολο εντυπωσιασμό και το σκηνικό πόλωσης που δημιουργήθηκε από μερίδα MME.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr