Teaser: Τζόνι Ντεπ και Μόργκαν Φρίμαν μάς συστήνουν τον κόσμο του «Transcendence»

21 Δεκεμβρίου 201320:30

«… Ο όρος singularity δηλώνει μια θεωρητική χρονική στιγμή, όταν η στην τεχνητή νοημοσύνη θα έχει προχωρήσει στο σημείο της μεγαλύτερης-από-την ανθρώπινη- νοημοσύνης, αλλάζοντας ριζικά τον πολιτισμό, και ίσως και την ανθρώπινη φύση. Δεδομένου ότι οι δυνατότητες μιας τέτοιας νοημοσύνης μπορεί να είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να τις κατανοήσει, η τεχνολογική «ιδιομορφία» (singularity) θεωρείται συχνά ως ένα περιστατικό (συγγενές σε στην αντίστοιχη χρήση του όρου στα βαρυτικά πεδία), πέραν του οποίου η μελλοντική πορεία της ανθρώπινης ιστορίας είναι απρόβλεπτη ή ακόμα και ανεξιχνίαστη».

Μια εισαγωγή στην επιστήμη του μέλλοντος μας βοηθάει να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τα πρώτο τίζερ του «Transcendence», της φιλόδοξης ταινίας που ο Γουόλι Φίστερ θα προσπαθήσει να μετατρέψει σε τεχνολογικό κινηματογραφικό έπος τύπου «Inception» με τη βοήθεια των πρωταγωνιστών Τζόνι Ντεπ και Μόργκαν Φρίμαν, συστήνοντας στο κοινό έναν κόσμο εκλεπτυσμένων επιστημονικών ανακαλύψεων και επικίνδυνων συσχετισμών για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το μόνο που είναι γνωστό για την πλοκή της ταινίας είναι ότι κεντρικός χαρακτήρας (Ντεπ) είναι ένας επιστήμονας που δημιουργεί έναν υψηλής τεχνολογίας υπολογιστή, ο οποίος αναπτύσσει σταδιακά μια επικίνδυνη συνείδηση της ύπαρξής του και των δυνατοτήτων του. Αναμενόμενα εμφανίζονται εξτρεμιστικές δυνάμεις που επιχειρούν να τον σταματήσουν και τα διλήμματα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη μοιάζουν το ίδιο ομιχλώδη με τις δυνατότητές της.

Με ένα σενάριο του Τζακ Πάγκλεν από τον πυρήνα της Black List του 2012, (το γνωστό κατάλογο με τα καλύτερα κείμενα που δε βρήκαν όμως το δρόμο προς την παραγωγή και την οθόνη), και με την εποπτεία του ίδιου του Κρις Νόλαν ως executive producer, ο συνεργάτης του στην καλλιτεχνική διεύθυνση, Φίστερ, κάθεται για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα εξασφαλίζοντας όχι μόνο τον Τζόνι Ντεπ με 20 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή, αλλά και τον βετεράνο Φρίμαν του «Σκοτεινού Ιππότη» που θα συνεχίσει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας μετά την εμπειρία του στο «Oblivion».

Ο τελευταίος μιλάει στο δεύτερο τίζερ, επίσης στη λογική ενός επιστημονικού ντοκιμαντέρ με ένα voice over επάνω από ψηφιακές εικόνες, που δεν αποκαλύπτει τίποτα για την επίδοξη μπλοκμπαστερική φύση και τον υψηλό προϋπολογισμό αυτού του εγχειρήματος. Από γυναικείες παρουσίες, στο καστ συναντάμε και τα ονόματα των Κέιτ Μάρα και Ρεμπέκα Χολ.

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr