Ταρτάκια με Μεσογειακά λαχανικά

6 Ιανουαρίου 201414:00

Όλη η μαγεία της μεσογείου σε μια τάρτα! Η συνταγή αυτή ελαφρά παραλλαγμένη απευθύνεται τόσο στα ελληνικά πρότυπα όσο και στα ιταλικά αλλά και τα ισπανικά! Προσθέστε τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις και εντυπωσιάστε!
Συστατικά

450 γρ. ζύμη για τάρτα
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
2 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
240 γρ. πικάντικα τριμμένα τυριά

Τρόπος παρασκευής συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Παίρνουμε τη ζύμη και χρησιμοποιούμε 4 ατομικά φορμάκια για τάρτα.
Τρυπάμε τις βάσεις με πιρούνι και βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ακουμπάμε σ’ ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε ελαφρά το κολοκυθάκι, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο ώσπου να μαλακώσουν.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τα πικάντικα τυριά.
Αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε στα φορμάκια γεμίζοντας ώς τα ¾ του ύψους τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 45′ μαγείρεμα & 10′ ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr