ΤΑΡ & Ελλάδα: Εσωτερικές Παράμετροι και Περιφερειακά Γεωπολιτικά Παίγνια

28 Μαΐου 201409:47

Ο σχεδιασμός μεταφοράς μέσω αγωγών φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και την Κασπία στην Ευρώπη μετά από μία μεγάλη περίοδο ανταγωνισμών και συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, στρατηγικό και τελικά γεωπολιτικό βρίσκει τελικά νικητή τον ΤΑΡ (Trans-Adriatic Pipeline), και κατά συνέπεια τη χώρα μας αφού η Ελλάδα αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
Μιλώντας στο Reporter, ο διεθνολόγος, Γεώργιος Κ. Φίλης, επιχειρεί να κωδικοποιήσει τα κυριότερα πλεονεκτήματα του ΤΑΡ για την χώρα μας αλλά και να παρουσιάσει μία προσέγγιση αναφορικά με το κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο αντιτίθεται ή όχι στα γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της Ρωσίας.Το συμπέρασμα ίσως να μας εκπλήξει αλλά αξίζει να αναλυθεί υπό τη συγκεκριμένη οπτική διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» από τη χώρα μας για το άμεσο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο Evrospress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr