TAP: Η λύση στο αδιέξοδο βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στην Καβάλα

12 Ιουλίου 201823:17

(στην φωτογραφία η υπεύθυνη επικοινωνίας του TAP κυρία Κατερίνα Μουζουράκη)

Τα όσα συμβαίνουν με τον TAP στην Καβάλα τα είχαμε προβλέψει και τα είχαμε γράψει, και αυτό όχι γιατί είμαστε Νοστράδαμοι αλλά γιατί οι κινήσεις της Κοινοπραξίας ήταν προβλέψιμες. Μάλιστα είχαμε επισημάνει από την αρχή πως ο TAP θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής και στο άρθρο με τίτλο Δήμαρχος Καβάλας για TAP: Ας με κλείσουν φυλακή αναφέραμε χαρακτηριστικά:

“Το kavalapress.gr και όλο το δίκτυο της Hellas Press Media από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει πως η αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρείας θα φέρει προβλήματα στο έργο με σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και την ματαίωση της χρηματοδότησης από την EBRD. Ήταν τέτοια η στροφή της επικοινωνίας της εταιρείας σε μια «αποικιοκρατική» πολιτική που ανάγκασε το Δίκτυο μας να αρνηθεί να συμμετέχει στην διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.” 

Σε άλλο μας άρθρο με τίτλο “Και όμως, η Καβάλα είναι ικανή να σταματήσει τον TAP” σημειώναμε και πάλι:

“Η απόφαση του ΣτΕ, η παύση των έργων στην Καβάλα μετά την αντίδραση των κατοίκων – πιθανόν και στις Σέρρες – το θολό τοπίο στα ανταποδοτικά αλλά και η επικοινωνιακή πολιτική της Κοινοπραξίας, μπορούν να προκαλέσουν εξελίξεις επικίνδυνες για το έργο”

Γιατί δημιουργήθηκε πρόβλημα

Η εταιρεία επικοινωνίας που είχε την διαχείριση του έργου μέχρι και τις αρχές του 2015 είχε καταφέρει να αναπτύξει τέτοια κανάλια επικοινωνίας με ΜΜΕ, Αυτοδιοικητικούς αλλά και με τον ίδιο Αγροτικό Σύλλογο όπου διαφαινόταν πως στο τέλος θα υπήρχε μια συμβιβαστική λύση που είναι πάντα και το ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις. 

Εντελώς ξαφνικά η Κοινοπραξία λύει την συνεργασία με την εταιρεία αυτή και αναλαμβάνουν νέα στελέχη και νέα εταιρεία επικοινωνίας. Από εκείνη την ημέρα η Κοινοπραξία αλλάζει προφίλ, γίνεται πιο αυταρχική και απόλυτη χαρακτηριστικό των Αζέρων. 

Στα ανταποδοτικά που ήταν και το κύριο ζητούμενο, δεν ακολουθείται καμιά διαβούλευση με την κοινωνία και η Κοινοπραξία έρχεται σε επαφή απευθείας με τους Δημάρχους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα ανταποδοτικά να εξαργυρώνονται σε διαφημιστικά βίντεο, τεχνητά χιόνια στο φαλακρό και σε εκχιονιστικά σε δήμους που χιονίζει μια φορά κάθε 50 χρόνια.

Η Κοινοπραξία όμως τερμάτισε αυτή την νοοτροπία όταν έφτασε σε σημείο να προσλάβει διαπραγματευτη ώστε να έρθει σε επαφή με όσους αντιδρούν στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν έμπειρο διαπραγματευτή ο οποίος είναι ικανός να διαπραγματεύεται με …..εγκληματίες!!!!

Μάλιστα σε συνέντευξη τύπου που έσωσε η Κοινοπραξία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας, πριν την συνέντευξη οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από το προσωπικό του ξενοδοχείου – όπως στα αεροπλάνα – τι πρέπει να κάνουν αν συμβεί κάτι , σεισμό, φωτιά η…..είσοδος ατόμων;;

Η λύση είναι μπροστά και άμεση

Η λύση στην προκειμένη περίπτωση είναι να ξεκινήσει και πάλι θετικός και ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στην Κοινοπραξία και την κοινωνία. Αυτό θα συμβεί μόνο με την απομάκρυνση όλης της επικοινωνιακής ομάδας της Κοινοπραξίας και η Κατερίνα Παπαλεξανδρή να αναλάβει προσωπικά την επικοινωνία.

Είναι βέβαιο πως αν δεν συμβεί αυτή η αλλαγή και η κοινωνία συζητά και πρόσωπα που έφεραν αυτή την κατάσταση, το έργο θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα και θα αναγκάσει τους Αμερικανούς να λάβουν οι ίδιοι μέτρα, και άμεσα! Διαβάστε σχετικά: Η ήττα του TAP στην Καβάλα – Πιέζουν οι Αμερικανοί να ολοκληρωθεί το έργο

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr