tailandeziko-glukoxino-xoirino_copy

Ταϊλανδέζικο γλυκόξινο χοιρινό

1 Ιουνίου 201213:00

tailandeziko-glukoxino-xoirino_copyΑν και όχι κινέζικο, είναι εξίσου καλό, με γεύση πιο δροσερή και καθαρή. Ένα πλήρες γεύμα, όταν σερβίρεται με ρύζι.


Υλικά (4 μερίδες) :

350 γρ. άπαχο χοιρινό

30 ml/2 κουταλιές φυτικό λάδι

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

30 ml/2 κουταλιές ταϊλανδέζικη σος ψαριού

15 ml/1 κουταλιά ζάχαρη χοντρή

1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους

½ αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ντοματάκια κομμένα σε φέτες

1 τεμάχιο των 115 γρ. φρέσκου ανανά κομμένο σε μικρά τεμάχια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά τεμάχια

πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Για το γαρνίρισμα:

Φύλλα φρέσκου κόλιαντρου

φρέσκα κρεμμυδάκια σχισμένα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το κρέας στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά μέχρι να σφίξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και μετά προσθέτουμε το κρέας και ψιλοτηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί.

3. Προσθέτουμε τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και πιπέρι κατά τη γεύση. Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα ντοματάκια, τον ανανά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και μετά το περνάμε με κουταλιές σε ένα μπολ.

4. Γαρνίρουμε με το κόλιαντρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Πηγή : www.yumyum.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr