Το τάγμα του Τζορτζ Κλούνεϊ σώζει τον πολιτισμό από τη σβάστικα

12 Οκτωβρίου 201313:00

Δεν είναι Ταραντίνο, δεν είναι Κοέν, αλλά (ευτυχώς) δεν είναι και Σόντερμπεργκ. Το δεύτερο τρέιλερ των «Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται σήμερα να ισχυριστεί ότι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας δε μεταφέρει ένα άλλο «Ocean’s Eleven» στη σκοτεινή περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά έχει περισσότερα να πει και -εν μέσω οσκαρικών προβλέψεων- και να διεκδικήσει.

http://youtu.be/izTbur3YYiY

Η ομάδα του διαθέτει τα καράτια των Μπιλ Μάρεϊ, Ματ Ντέιμον, Ζαν Ντιζαρντάν, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιου Μπονβίλ και Μπομπ Μπάλαμπαν και αυτή η μεταφορά του βιβλίου του Ρόμπερτ Έντσελ μπορεί να γίνεται με την ελαφρότητα μιας κωμωδίας, αλλά παράλληλα, μάς βάζει βαθιά στην ιστορία και μας δείχνει το παρασκήνιο μιας γενναίας πράξης, χωρίς την οποία η τέχνη και ο πολιτισμός θα ήταν σήμερα πιο φτωχά. Α, και επιπλέον μάς δείχνει την πάντα απολαυστική Κέιτ Μπλάνσετ να μιλάει τα πιο αστεία αγγλικά της ζωής της με γαλλική προφορά.

the-monuments2

Η επίσημη σύνοψη κάνει λόγο για πλοκή βασισμένη στο μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στην ιστορία μέσα από μια δραματική ταινία δράσης που επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερο τάγμα επιλέκτων, με αποστολή να μεταβεί στη Γερμανία και να διασώσει τα αριστουργήματα της Τέχνης που έχουν κλαπεί από τους Ναζί, επιστρέφοντάς τα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Η αποστολή μοιάζει αδύνατη: τα αντικείμενα τέχνης βρίσκονται παγιδευμένα στις γραμμές του εχθρού και με το γερμανικό στρατό να έχει εντολή να καταστρέψει τα πάντα, καθώς το Ράιχ σταδιακά καταρρέει, πώς είναι δυνατό αυτοί οι τύποι- επτά διευθυντές μουσείων, συντηρητές και ιστορικοί τέχνης, πιο εξοικειωμένοι με το Μιχαήλ Άγγελο παρά με τα M-1, να έχουν έστω και λίγες ελπίδες ότι θα πετύχουν; Όμως οι αποκαλούμενοι «Monuments Men», μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν για πάντα περισσότερα από 1000 χρόνια τέχνης και πολιτισμού είναι έτοιμοι να ρισκάρουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν μερικά από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Αληθινή ιστορία, σπουδαίοι συντελεστές και η σκηνοθετική ματιά του Κλούνεϊ που πλέον έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας δίνουν πόντους σε αυτήν την ταινία, για μια θέση στον ήλιο των βραβείων.

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr