Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο. Σε ήπιο κλίμα η συνάντηση Κυριακίδη με ιδιοκτήτες Καφε-Μπαρ

28 Μαΐου 201305:39

Συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Αλέκου Κυριακίδη με τους καταστηματάρχες των καφέ μπαρ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, μετά από συνεννόηση του Σωματείου Ιδιοκτητών με τη Δημοτική Αρχή. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν το Προεδρείο του Σωματέιου και πάνω από 35 ιδιοκτήτες καταστημάτων που συζήτησαν τα ζητήματα που υπάρχουν σε ήπιους τόνους. Στο επίκεντρο, όπως ήταν φυσικό, βρέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και η οδός Ορφέως/Αμοιρίδη που απασχολεί έντονα τους ιδιοκτήτες, είτε δραστηριοποιούνται εκεί, είτε σε άλλα σημεία της πόλης.

Υποσχέθηκε νέα κανονιστική απόφαση ο Κυριακίδης

Κυρίαρχο ζήτημα η νέα κανονιστική απόφαση που θα επιχειρήσει να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκτός ημερησίας διάταξης την Τετάρτη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως υποσχέθηκε. Οι σκέψεις αυτές βασίζονται σε συζητήσεις που έχουν γίνει στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, αλλά καθώς διέρρευσαν εδώ και λίγες μέρες στους καταστηματάρχες, δεν συναντούν την ίδια αποδοχή αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με αυτές μελετάται η μερική πεζοδρόμηση σημείων της Παλιάς Πολης και παράλληλα, να επιτραπεί η – νόμιμη- ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλάτος 80 εκατοστών.

“Από την Τετάρτη το πρόβλημα λύνεται” είπε και υποσχέθηκε αυστηρή εφαρμογή της απόφασης που υπολογίζει ότι θα περάσει (παρότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη και αν εγκριθεί ένα σχέδιο κανονιστικής απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

“Όχι στην υπερβολή”  και “αλληλοκαρφώματα” μεταξύ ιδιοκτητών

Σύμφωνα με τον Α. Κυριακίδη η θέση του Δήμου, όπως εκφράζεται από το Δήμαρχο είναι να υπάρξει καλή συνεργασία και να βοηθηθούν οι επαγγελματίες αλλά να βοηθηθεί, παράλληλα, ο Δήμος και η Πόλη καθώς υπάρχουν αρκετά παράπονα και καταγγελίες. Στη συνάντηση υπήρξα και τα απαραίτητα “αλληλοκαρφώματα” μεταξύ ιδιοκτητών για τον τρόπο που εκμεταλλεύεται ο καθένας τους χώρους γύρω από τα καταστήματα, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους , αλλά και καταγγελίες ότι με τη διαφορετική αντιμετώπιση εδραιώνεται μια λογική συμψηφισμού που πλήττει και την εικόνα όσων προσπαθούν να είναι νόμιμοι.

“Οι καταγγελίες γίνονται από οδηγούς οχημάτων που περνάνε παράνομα και ενοχλούνται από τον κόσμο αλλά την πληρώνουν και όσοι δεν κάνουν υπερβολές” ακούστηκε από επιχειρηματία της οδού Αμοιρίδη.  Επάνω στο θέμα αυτό, ζητήθηκε από μερίδα των επαγγελματιών να υπάρχει μια ελάχιστη βάση νομιμότητας ως αφετηρία για να βελτιωθεί το τοπίο.

Συνεχείς καταγγελίες και αποφυγή της υπερβολής

Παράλληλα από τον Πρόεδρο Ανδρέα Ιντζέ τέθηκε το ερώτημα για το λόγο που η Δημοτική Αστυνομία τις προηγούμενες μέρες είχε εξορμήσει στα καφε και μετρούσε την έκταση των τραπεζοκαθισμάτων με τον Αντιδήμαρχο να απαντά ότι υπήρχαν καταγγελίες και ότι πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολή.  Επίσης από το Προεδρείο τέθηκε το θέμα των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα επαναφέροντας το αίτημα για τμηματική καταβολή των τελών, με τον Αντιδήμαρχο να υπόσχεται θετική αντιμετώπιση του ζητήματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με δικλείδες ασφαλείας αφού η μη καταβολή συνεπάγεται τη μη έκδοση αδείας.

Για τα πρόστιμα και την Επιτροπή Προστίμων

Σε ότι αφορά στα πρόστιμα από κάποιους επιχειρηματίες αναφέρθηκε ζήτημα υπέρογκων προσαυξήσεων σε κάποια πρόστιμα ενώ ο Αλέκος Κυριακίδης, Πρόεδρος επίσης της σχετικής επιτροπής, ανέφερε ότι η Επιτροπή κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο της νομιμότητας, εκτιμώντας ότι σύντομα θα καταργηθεί και η αρμοδιότητα θα μεταφερθεί στην Εφορία.  Γενικότερα το κλίμα ήταν ήπιο, έγιναν μόνο συστάσεις και δεν αναμένεται κάποια ανατροπή σε όσα ισχύουν στην πόλη σε σχέση με τη λειτουργία των καφέ μπαρ και τα τραπεζοκαθίσματα.

kyriakidis kafe mpar kyriakidis kafe mpar 2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr