Τα σχολεία του Δροσερού στην Πλατεία με ένα καράβι. Έστειλαν μήνυμα για τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο !

22 Δεκεμβρίου 201514:21

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να καταθέτουν την δική τους αντίθεση απέναντι στο έγκλημα, που καθημερινά διαπράττεται στα νερά του Αιγαίου προέβησαν οι μαθητές του 15ου και του 20ου δημοτικών σχολείων Δροσερού Ξάνθης, παράλληλα με τις εκδηλώσεις των φετινών γιορτών, για τα Χριστούγεννα.

Με το σύνθημα «Θέλουμε Ειρήνη» μαθητές των δύο σχολείων του Δροσερού εξέφρασαν τη Δευτέρα την οργή και την φρίκη που έχουν συσσωρεύσει μέσα τους, για τα θύματα των ναυαγίων στο Αιγαίο.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, έχοντας στήσει ένα καράβι, με διπλή επισήμανση: Αφενός μεν το καράβι είναι ο ελληνικός συμβολισμός του εορτασμού των Χριστουγέννων, αφετέρου δεμ φέτος είναι βέβαιο πως ξυπνά υποσυνείδητα λυπηρές μνήμες από τις εικόνες των επανειλημμένων ναυαγίων, που σημειώνονται στα ελληνικά νερά, όπως επεσήμανε και η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού, Αριάννα Παπαϊωάννου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη όσο και εξόχως σημαντική πρωτοβουλία και μια έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης από παιδιά που βιώνουν σύνθετα κοινωνικά προβλήματα σε παιδιά ενός κατώτερου Θεού που δεν καταφέρνουν ούτε να επιβιώσουν, εξαιτίας των πολέμων.

drosero2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr