Τα σχέδια του Δήμου για να συντηρείται η πισίνα. 25 άρα αντί για 50άρα και αλλαγή θέρμανσης;

13 Σεπτεμβρίου 201307:00

Τον τρόπο που θα μπορέσει να διατηρεί ανοιχτή την πισίνα όλες τις εποχές του χρόνου αναζητεί η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Ένα σχέδιο που είχε μελετηθεί προ ενός έτους επανέρχεται ως ενδεχόμενο και πρόταση για την αλλαγή του τοπίου στην πισίνα της Ξάνθης, που έχει απασχολήσει κατ επανάληψη την κοινή.

Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο που εξετάζουν στο Δήμο της Ξάνθης, για την υλοποίηση του οποίου κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, μελετάται η μείωση του μήκους της πισίνας από τα 50 στα 25 μέτρα, χωρίς να μειωθούν οι διαδρομές. Με τον τρόπο θα θερμαίνεται λιγότερη από τη μισή ποσότητα ύδατος.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση του λέβητα πετρελαίου και την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, πιστεύεται ότι θα γίνει η επιπλέον εξοικονόμηση που απαιτείται σε καύσιμα, ώστε η πισίνα να λειτουργεί αδιάλειπτα,στη διάρκεια του χρόνου και να μην χρειάζεται να κλείσει, λόγω αδυναμίας του Δήμου να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του χώρου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr