Tα νέα του Πήγασου Ξάνθης. Η καλύτερη χρονιά για το ποδήλατο !

21 Μαΐου 201309:33

Στον απόηχο των πετυχημένων αγωνιστικών αλλά και «κοινωνικών» εμφανίσεων ζει ο Ποδηλατικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ , καθώς τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις είναι οι πρωτιές του Ξανθιώτικου συλλόγου σε κάθε αγωνιστική διοργάνωση που συμμετέχει και μάλιστα σε διαφορετικές κατηγορίες. Από κοντά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι «κοινωνικές δράσεις» με το Αστικό – Παιδικό τμήμα να σημειώνει ιδιαίτερες και σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο ενεργητικό του.

Βροχή οι αγωνιστικές προσκλήσεις

Για τις ανάγκες του αγωνιστικού προγραμματισμού άλλωστε ο πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Βασίλης Ποιμενίδης κάλεσε σε συνάντηση όλους τους αθλητές του συλλόγου προκειμένου να δηλώσουν και να «κατοχυρώσουν» τις αγωνιστικές συμμετοχές σε διασυλλογικές και τακτικές συναντήσεις της ΕΠΟ και ΕΠΣΜΑΘ.  Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 26/5 είναι οι αγώνες στο Λιβάδι Θεσ/νίκης (ΠΕΠΑΜΑΘ), ενώ στις 2 και 8/06 αντίστοιχα υπάρχουν οι αγώνες για ΜΤΒ σε Καβάλα, Κιλκίς και Καστοριά, με τον ποδηλατικό γύρο Σιθωνίας (ΛΑΚΑΡΑ) και τον αντίστοιχο στα Σέρβια Κοζάνης να ακολουθούν σε road (16/6).  Γεγονός είναι πάντως ότι παρόλες τις προσκλήσεις που δέχεται ο ΠΗΓΑΣΟΣ δεν μπορεί να «ευχαριστήσει» με την αγωνιστική του παρουσία φίλους και γνωστούς στο χώρο του αθλήματος με συνέπεια να υπάρξει ένας επιλεκτικός αγωνιστικός προγραμματισμός.

Ξάνθη…η ποδηλατική Μητρόπολη της Περιφέρειας !

Ευχάριστο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Γεν. γραμματέας του ΠΗΓΑΣΟΥ Γιάννης Ζαφειριάδης στην κατάρτιση και αποστολή στην Ποδηλατική Ομοσπονδία  (ΕΠΟ), δελτίων εγγραφής αθλητών για λογαριασμό του Ξανθιώτικου συλλόγου, καθώς «βροχή πέφτουν» οι αιτήσεις και το ενδιαφέρον από νέους ποδηλάτες που θέλουν να «ντεμπουτάρουν» και επίσημα στο άθλημα της ποδηλασίας. Εκτός των ντόπιων, με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προσέλευση αθλητών από την περιφέρεια (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή), καθώς ο ΠΗΓΑΣΟΣ αποτελεί ομάδα – πρότυπο με αναγνωρισμένο πανελλήνια προπονητή αγωνιστικού τμήματος (Χ. Σταυριανίδης), ενώ δεν είναι λίγες οι γειτονικές πόλεις που στερούνται γενικότερης ποδηλατικής υποδομής και αγωνιστικής κουλτούρας.

Ο Λ. Κουκλάκης   και η…. κούκλα του !!

Ίσως φέτος η αγωνιστική χρονιά στο ΜΤΒ του ανήκει, καθώς πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του και μάλιστα με το μέλλον να προβλέπεται ακόμη πιο καλό. Ο Λάμπης Κουκλάκης (φωτο) έδειξε από την αρχή της αγωνιστικής σαιζόν ότι διαθέτει τη δύναμη και τη διάθεση να στοχεύει συνεχώς στην κορυφή. Τα μετάλλια στο Ζυγό Καβάλας και τη Σταυρούπολη ήρθαν μάλλον φυσιολογικά, ενώ με αλματώδη τρόπο βελτιώνει την τεχνική του, γεγονός που θα φανεί ακόμη περισσότερο στους προσεχής αγώνες.

Από κοντά στον Λ. Κουκλάκη και η «κούκλα» της ζωής του  της οποίας η πανέμορφη παρουσία προσπαθεί να επισκιάσει τις αγωνιστικές επιτυχίες του Ξανθιώτη ποδηλάτη.

Συνεχίζονται κάθε Τετάρτη στις 9.30  οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες !

Δικαιώνεται η προσπάθεια του Αστικού – Παιδικού ποδηλατικού τμηματος του ΠΗΓΑΣΟΥ για καθιέρωση βραδινής ποδηλατικής βόλτας κάθε Τεταρτη στις 9.30, καθώς περισσότεροι από 50 εραστές, φίλοι, αθλητές, γονείς και παιδιά έδωσαν το παρόν στην πρώτη απόπειρα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη.

«Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις 100 συμμετοχές, ενώ ευελπιστούμε όταν τελειώσουν οι σχολικές υποχρεώσεις των μαθητών να τις διπλασιασουμε φτάνοντας και ξεπερνώντας τους 200 ποδηλάτες», δήλωσε ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Γκαγκαλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστικές βραδινές ποδηλατοβόλτες ξεκινούν και τελειώνουν στην κεντρική πλατεία, ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερες ποδηλατικές ικανότητες, καθώς είναι εύκολες, σύντομες, ευχάριστες και δροσιστικές (καταλήγουν για μπύρα και αναψυκτικά) !!

Τα δημοτικά σχολεία ….καλούν ΠΗΓΑΣΟ  !!

Με τον πλέον έμπρακτο τρόπο πιστοποιήθηκε η επιτυχία και η αποδοχή του νέου ενημερωτικού πακέτου ποδηλατικής αγωγής και πληροφόρησης που ετοίμασε και παρουσιάζει με επιμελεια και καινοτόμες εφαρμογές στην Α΄/θμια Εκπ/ση το Παιδικό – Αστικό τμήμα του συλλόγου. Πρόκειται για το 2ο κατά σειρά πακέτο εκπ/σης, μετά τις παρουσιάσεις στην Β’/θμια και στα Γυμνάσια της πόλης.

Τα τηλέφωνα των Μ. Σπανίδη και Β. Ποιμενίδη δεχόταν ασταμάτητα «προσκλήσεις» σε δημοτικά σχολεία, με αποτέλεσμα η ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά. Έτσι οι υπεύθυνοι του Ξανθιώτικου συλλόγου αναγκάστηκαν να μεταθέσουν αρκετές από τις παρουσιάσεις στη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να τους ικανοποιήσουν όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ποδηλατικό ενημερωτικό πακέτο» στα Γυμνάσια είχε οπτικο-ακουστικό χαρακτήρα, ενώ το αντίστοιχο στα δημοτικά διαδραστικό και βιωματικό.

 

 

 

 

Αντι- ποδηλατικό το πλοίο για Θάσο !

 

Σε πρόσφατο Τουριστικό  forum στη Θάσο και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στην επισήμανση του ΠΗΓΑΣΟΥ για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ναυτιλιακή Εταιρία του νησιού (ΑΝΕΘ) απέναντι στα ποδήλατα και τη μεταφορά τους. Ο προεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου (διοργανωτή του ποδηλατικού γύρου ) Νίκος Καίδης στην προγραμματισμένη του εισήγηση υπερασπίστηκε σθεναρά το αίτημα να παύσει η πληρωμή αντίτιμου-ναύλου για το ποδήλατο, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία στο Πανελλήνιο οι Ναυτιλιακές εταιρίες έχουν φιλο-ποδηλατική πολιτική και δωρεάν μεταφορά κάθε ποδήλατου (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες κα).

Το εισιτήριο των 2,80 Ε για κάθε ποδήλατο μάλλον αποβαίνει αρνητική διαφήμιση,  τη στιγμή μάλιστα που ελάχιστοι είναι αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για να περάσουν από την Κεραμωτή στο όμορφο νησί. Άλλωστε στις μέρες μας επιβάλλεται μια γενικότερη φιλική προς το περιβάλλον και την οικολογία πολιτική.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr