«Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

28 Μαρτίου 201722:20

Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το Συνέδριο Μαθηματικών με τίτλο:

«Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο) το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο συνέδριο, εκτός των εισηγήσεων, θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες από Καθηγητές Μαθηματικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικούς Συμβούλους, που συγκροτούν την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Επιδιώκεται ο διάλογος και η διαδραστική συμμετοχή των συνέδρων, ως εκ τούτου θα υπάρξουν συζητήσεις – συνεδρίες στρογγυλής τραπέζης και εργαστηριακές παρουσιάσεις.

Θεματικές ενότητες

         Διδακτικές πρακτικές και μεθοδολογίες στα μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια   και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

         Αξιοποίηση Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία και τη μάθηση των μαθηματικών

         Αξιολόγηση των μαθητών στο μάθημα των μαθηματικών

         Καινοτόμες δράσεις στη διδασκαλία των μαθηματικών

         Χρήση της τέχνης και της ιστορίας των μαθηματικών στη διδασκαλία των μαθηματικών

         Διαπολιτισμική αγωγή μέσω της διδασκαλίας των μαθηματικών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συνεδρίου (Κυριακή 2 Απριλίου στις 17:00) θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.   

Περισσότερες πληροφορίες: http://emerodopis30synedrio.blogspot.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr