Τα κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου Αβδήρων. Σταθερά τέλη και μειώσεις για ευπαθείς ομάδες

10 Ιανουαρίου 201418:03

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αβδήρων για το έτος 2014 θα διατηρήσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στα ίδια επίπεδα με το 2013.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 με την υπ’ αριθμ. 34/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων είχε προχωρήσει στη θέσπιση κοινωνικών τιμολογίων επί των δημοτικών τελών και των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Αβδήρων σε ειδικές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

  • Μονογονεϊκές και Τρίτεκνες οικογένειες: Μείωση δημοτικών τελών 30% για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 18.000 Ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 4.000 Ευρώ για όσους καταβάλλουν μίσθωμα για την κατοικία τους.
  • Πολύτεκνες Οικογένειες: Μείωση δημοτικών τελών 40% με προσαύξηση 10% για κάθε επιπλέον παιδί. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 22.000 Ευρώ και για κάθε επιπλέον παιδί προσαυξάνεται κατά 3.000 Ευρώ. Για όσους καταβάλλουν μίσθωμα για τη στέγασή τους, το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 5.000 Ευρώ.
  • Τετραπληγικοί: Μείωση δημοτικών τελών 50% σε περιπτώσεις πιστοποιημένης αναπηρίας 80% και άνω. Προϋπόθεση για τη μείωση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 22.000 Ευρώ ετησίως και η κατοικία να είναι ιδιόκτητη ή μισθωμένη από τον ανάπηρο ή τη σύζυγό του και ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο όνομά τους.

Για πληροφορίες ή ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο των δημοτικών τελών οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2541352503 & 2541352550, στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Αθανάσιο Τερζίδη.

ΔΕΥΑ Αβδήρων

  • Νεφροπαθείς και Τρίτεκνοι: Μείωση 15% στην κατανάλωση και στο ειδικό τέλος σε    κάθε υδρολήπτη που διαπιστώνεται ότι είναι δημότης και κάτοικος του Δήμου Αβδήρων(για κατανάλωση νερού μόνο για οικιακή χρήση).
  • Πολύτεκνοι: Μείωση 50% στην κατανάλωση και στο ειδικό τέλος σε κάθε υδρολήπτη που διαπιστώνεται ότι είναι δημότης και κάτοικος του Δήμου Αβδήρων(για κατανάλωση νερού μόνο για οικιακή χρήση).

Για πληροφορίες ή ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΑ στο  τηλ. 2541352520.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τη δυνατότητα αίτησης ένταξης στα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ. Για την ανωτέρω αίτηση, εφόσον επιθυμούν να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα  κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου μας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr