Τα γαλανόλευκα σημαιάκια του σούπερμάρκετ Σκλαβενίτης για την 25η Μαρτίου

23 Μαρτίου 202011:39

Μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι το σκληρότερο μέχρι στιγμής μέτρο που έλαβε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα όμως, ακόμη και με τις νέες συνθήκες η ζωή συνεχίζει την πορεύεται στην καθημερινή τροχιά της. Ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση όλων ημών και που προβλέπεται από τις ανακοινώσεις του κράτους ότι συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ή ακόμη και με διερευμένο ωράριο για να υπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Εκεί υπάρχουν άνθρωποι που, με το απολύτως ανθρώπινο αίσθημα του φόβου στην ψυχή, αλλά ταυτόχρονα με το υπεράνθρωπο -μέσα σε αυτές τις ειδικές συνθήκες- αίσθημα του καθήκοντος και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, στέκονται απέναντί μας με τόλμη -που, ακόμη κι αν δεν ήξεραν ότι την είχαν, την ανακάλυψαν- και με χαμόγελο. Όπως έκαναν πάντα. 

Κάπως έτσι μας καλωσορίζουν -μήνες τώρα που γνωριζόμαστε- οι υπάλληλοι του σούπερμάρκετ Σκλαβενίτης στην οδό Τυρολόης στην Ξάνθη αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματά του που εκ περιτροπής και κατά περίπτωση επισκεπτόμαστε. Με το χαμόγελο. Αλλά και την καλή κουβέντα, όταν ο πελάτης είναι λίγο πιο επικοινωνιακός από το συνηθισμένο. Αυτό δεν είναι νέο για την συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερμάρκετ. Η ευγένεια είναι αναπόσπαστο μέρος της καλής επικοινωνίας της συγκεκριμένης επιχείρησης με τους πελάτες της και αποτυπώνεται στη μνήμη. Άλλωστε, σε μια εποχή που προϊόντα, άνθρωποι και στιγμές είναι αναλώσιμες έννοιες, αυτό που απομένει είναι η μνήμη. 

Κάπως έτσι λοιπόν, σήμερα, πρώτη ημέρα των νέων, ακόμη πιο αυστηρών, μέτρων απέναντι στον επιθετικό για την υγεία μας ιό, η μνήμη αναζωογονήθηκε στην εικόνα της ελληνικής σημαίας.  Δίπλα ακριβώς από το αντισηπτικό και τα γάντια μιας χρήσης που προσφέρονται στην είσοδο (και) του συγκεκριμένου καταστήματος, ένα μπουκέτο από μικρές γαλανόλευκες -εν όψει της 25ης Μαρτίου- υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να υπενθυμίσει πως, στον αντίποδα της φυσικής απόστασης που μας κρατά αυτό το διάστημα ο κορονοϊός, αλλά και κάθε κρίση και απειλή για την δημόσια υγεία, την οικονομία, κλπ., θα υπάρχει πάντα η μνήμη των μεγάλων νικών και των ιστορικών στιγμών που θα μας κρατούν εθνικά και συναισθηματικά ενωμένους. 

Συγχαρητήρια στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την πρωτοβουλία ν’ ανυψώσουν το ηθικό μας προσφέροντάς μας σε μικρογραφία το εθνικό μας σύμβολο για την μεθαυριανή εθνική μας επέτειο, που φέτος θα είναι διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά καθώς δεν θα διεξαχθεί η παρέλαση ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. Και βέβαια, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους υπαλλήλους “στρατιώτες” του συγκεκριμένου αλλά και άλλων καταστημάτων της πόλης. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr