Τα ελληνόπουλα αριστεύουν στην Αυστραλία!

5 Ιουνίου 201323:00

Στον κατάλογο των κορυφαίων μαθητών της πολιτείας της Βικτώριας περιλαμβάνονται αρκετά παιδιά ελληνικής καταγωγής, κυρίως κορίτσια.

Τα παιδιά βραβεύτηκαν από τον κυβερνήτη, τον πολιτειακό πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας για τις επιδόσεις τους στις εισαγωγικές εξετάσεις (VCA) του 2012 με το βραβείο Premier’s VCA Awards.

Μεταξύ των μαθητριών που βραβεύτηκαν ήταν και η Ιωάννα Γιανουράκου Λιανίδου, κόρη της γενικής προξένου της Ελλάδας, Ελένης Λιανίδου η οποία και παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό της κόρης της που φοιτά στο δίγλωσσο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Alphington Grammar.

Η Ιωάννα Γιανουράκου Λιανίδου αρίστευσε στο μάθημα των Ελληνικών όπως και η Αντζέλικα Γκουλιόβα, μαθήτρια του κολεγίου «Όμηρος» και η Άρτεμης Σφενδουράκη του σχολείου της Αγίας Αικατερίνης.

Άλλοι μαθητές ελληνικής καταγωγής που αρίστευσαν και τιμήθηκαν από την πολιτειακή κυβέρνηση είναι η Ζαφίνα Δενδρινού στα Γερμανικά, η Τζέσικα Σοφαρνού στο χορό, η Σοφία Βιέγκα στη μαγειρική, η Ειρήνη Γαλανού στην ανθρώπινη ανάπτυξη, η Μπενίτα Κολοβού στη λογοτεχνία, η Στέφανι Παπαδοπούλου στη λογοτεχνία, ο Τζέιμς Σαμαρτζής στην παράδοση.

Πηγή : newsbomb.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr