Τα εκατοστά Ελευθέρα της Ξάνθης, με τους Συλλόγους Ξανθιωτών στην Αθήνα.

7 Οκτωβρίου 201920:37

Τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ξάνθης γιορτάστηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ξανθιωτών Αττικής και τον Δήμο Ξάνθης στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης απευθυνόμενος στους Ξανθιώτες, μέλη των Συλλόγων Αττικής, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Με σεβασμό και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, τιμούμε σήμερα, όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, για την ελευθερία της Ξάνθης και όλοι μαζί δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Μπορεί να βρίσκεστε μακριά από την Ξάνθη αλλά ξέρω ότι την αγαπάτε  ιδιαίτερα και με κάθε ευκαιρία την επισκέπτεστε για να πάρετε  κάτι από το άρωμά της.

Είστε οι καλοί πρεσβευτές της Ξάνθης  και είστε άξιοι και ιδιαίτερα χρήσιμοι για την Ξάνθη,  που την κάνετε  γνωστή  με κάθε ευκαιρία, παντού.

Πολλές φορές όσοι είναι  μακριά,  βλέπουν και αντιλαμβάνονται  τα πράγματα  με μια ψυχραιμία, με μια πιο καθαρή ματιά και θα ήθελα πάντα να ακούω τη γνώμη σας, τα θέλω σας, τις ιδέες σας, χρειάζομαι τη βοήθειά σας, για να κάνουμε μέρα με τη μέρα,  την Ξάνθη καλύτερη.

Σας καλώ σε μια ανοιχτή επικοινωνία. Σας  συγχαίρω για το πολύτιμο έργο που προσφέρετε στην Ξάνθη και εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη και αποφασιστικότητα».

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, ξεκίνησε με Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών  και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης , ενώ σε πομπή, αμέσως μετά, τα λάβαρα των συλλόγων με νέες που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές  και οι συμμετέχοντες, έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος,  συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, όπου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,  πραγματοποιήθηκε κατάθεση Στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.  Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γ. Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής,  ο Πρόεδρος των Συλλόγων Ξανθιωτών Αθήνας κ. Νικόλαος Βαλμάς και τα μέλη των  Συλλόγων.

 Επίσης,  παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης Τάσος Συμεωνίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος κ.α.

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας,  παρατέθηκε δεξίωση κατά την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης παρέδωσε  στον Πρόεδρο των Συλλόγων Ξανθιωτών κ. Νικόλαο Βαλμά αναμνηστικό δώρο – πλακέτα για τα 100 χρόνια των Ελευθερίων της Ξάνθης και όλοι οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν  αναμνηστικό έμβλημα πέτου,  για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr