Τα Δημοτικά Σχολεία μπήκαν στο Κολυμβητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής !

9 Δεκεμβρίου 201410:23

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, υλοποιεί πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης, 20141208_123720στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής και την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ και του Δήμου Ξάνθης. Μάλιστα, η συμμετοχή των μαθητών είναι μεγάλη, γεγονός που δίνει κίνητρο για συνέχιση του προγράμματος και τα επόμενα χρόνια.

Έπειτα από μια μικρή παύση, λόγω εργασιών στο χώρο του κολυμβητηρίου, το πρόγραμμα θα επανέλθει από τον Φεβρουάριο.

Για το θέμα έδωσαν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Μάρκου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου και η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης, Καθηγήτρια Ξανθή Κωνσταντινίδου καθώς επίσης και η Ε. Κολικίδου, σχολική σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας και ο Χ. Τσακιρούδης, Διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου.

20141208_125020Για τη σημασία της πρωτοβουλίας και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης μίλησε ο Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ η Δέσποινα Παρτσαλίδου, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου και του Δημάρχου για τον αθλητισμό και την παιδεία είναι δεδομένο και ότι ο Δήμος υποστηρίζει με κάθε δυνατό μέσο την πρωτοβουλία προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών της περιοχής.

Εξάλλου, «Καινοτόμο πρόγραμμα προς όφελος των παιδιών της περιοχής» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης Ξανθή Κωσταντινίδου.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης, ενώ το πρώτο δημοτικό σχολείο που ξεκίνησε την εκμάθηση κολύμβησης είναι το 7ο δημοτικό.

20141208_123728Η δράση αυτή, ενταγμένη στους άξονες του «Κοινωνικού σχολείου», αποτελεί μια σημαντική καινοτομία που στηρίζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές-τριες να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης, δωρεάν μέσα από το δημόσιο σχολείο.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr