Τα “χούγια” δεν αλλάζουν: 17.500 προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους ! (ποια κρίση;)

2 Φεβρουαρίου 201413:30

Με εγκύκλιο που έχει ήδη αποσταλεί προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητά την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μέσω αυτής της διαδικασίας ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μονίμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι. Όπως αναφέρει το Εθνος» από αυτούς:

  • Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
  • Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
  • Αλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι άμεσα θα προκηρυχθούν τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού, έπειτα από την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ. Προτεραιότητα στις προσλήψεις έως τις 18 Μαρτίου θα δοθεί κυρίως σε θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

tvxs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr