syriza_olomeleia_22

Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: “Δεν φοβόμαστε τις εκλογές”

13 Μαΐου 201217:53

syriza_olomeleia_22Την πρώτη ολομέλεια μετά τις εκλογές και την επιτυχία του κόμματος πραγματοποίησε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στο κατάμεστο χώρο του ξενοδοχείου Ορφέας, μία από τις 60 ολομέλειες που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Παρουσία και του νέου Βουλευτή Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεϊν έγινε η αποτίμηση του αποτελέσματος τοπικά και πανελλαδικά ενώ αναλύθηκε και η κρίσιμη πολιτική κατάσταση των ημερών. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καλιαμπάκας επεσήμανε ότι αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και η εκλογή του πρώτου Αριστερού Βουλευτή στην Ξάνθη. Ευχαρίστησε τα μέλη και την οργάνωση για την επίδοση και τη δουλειά ενώ επεσήμανε ότι ήδη από το βράδυ της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη ήταν πιο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, παρότι δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε χαρεί την επιτυχία όμως γιατί δεν έγινη εφικτή η αριστερή διακμυβέρνηση που ήταν το όνειρό μας καθώς οι οικοινβουλευτικοί συσχετισμοί δεν το ευνόησαν» είπε και συνέχισε. «Τα κόμματα του μνημονίου αναζητούν δεκανίκια για να συνεχίσουν την πολιτική του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι με τις θέσεις του.»

Aπό τη διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων κατέστη σαφές ότι αναζητείται το επόμενο καθοριστικό βήμα “που θα ανοίξει την πόρτα για αλλαγές”, ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της Νομαρχιακής ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη συμμετοχή μελών, νέων του ΣΥΡΙΖΑ και απλών ψηφοφόρων.

Χ. Ζεϊμπέκ: Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε

«Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν. Οι προσδοκίες του λαού είναι μεγάλες γιατί περνά δύσκολα και το καταλαβαίνουμε. Ήταν μια συλλογική δουλειά όλης της οργάνωσης και καρπός δουλειάς πολλών ετών όλων μας. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Δεν θα είμαι βουλευτής της μειονότητας αλλά όλων των ξανθιωτών» είπε στο σύντομο σχόλιό του ο νέος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Ε. Κατσινοπούλου: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές.

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής η Ειρήνη Κατσινοπούλου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε ότι «Τις τελευταίες 6 μέρες συντελείται από τους πολιτικούς και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν μια αγωνιώδης προσπάθεια με ωμά εκβιαστικά διλήμματα, με μοναδικό στόχο να διαστρεβλωθεί η ψήφος του ελληνικού λαού και η συντριπτική καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν το μνημόνιο»

Σε σχέση με τα συμπεράσματα των εκλογών ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο ότι 3,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τα κόμματα εξουσίας και συντάχθηκαν με τις δυνάμεις που μάχονται για ένα διαφορετικό μέλλον.» Για τις εξελίξεις των ημερών σημείωσε: «Εξαντλήσαμε τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς. Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιχειρήθηκε –με την περιβόητη επιστολή του κ. Παπαδήμου- να επανέλθουν τα εκβιαστικά διλήμματα της προηγούμενης περιόδου. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης και δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσουμε το λαό που μας τίμησε και εναπόθεσε τις ελπίδες του».

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου κάλεσε τις κοινωνικές δυνάμεις να υπερασπίσει τις αρχές που προέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δύσκολη η πορεία αλλά έχει ανοίξει ένας δρόμος στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τους λαούς που έρχονται στο προσκήνιο, ώστε να βρεθεί ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων.»

Για το θέμα της ενότητας της Αριστεράς σημείωσε: «Επιμένουμε στην ενωτική πρόταση για τα κόμματα της Αριστεράς και πιστεύουμε ότι όλοι θα ανταποκριθούν στην ιστορική τους ευθύνη. Η απειλή ότι η χώρα θα υποστεί ζημιά από τις εκλογές επαναλαμβάνεται γιατί και πάλι προσπαθούν να αποφύγουν την ετημυγορία των πολιτών είπε και κατέληξε ότι «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές.»

Μιλώντας στα μέλη της οργάνωσης στην Ξάνθη ανέφερε ότι σύντομα ξεκινά η διεθνής εκστρατεία και οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και οι συναντήσεις όχι μόνο για την κατάργηση του μνημονίου αλλά για την αναθεώρηση της πολιτικής λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.
syriza_olomeleia_panel

syriza_olomeleia_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr