syriza nom synelefsi 0

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Προετοιμάζονται για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ως ενιαίου κόμματος

22 Νοεμβρίου 201221:51

syriza nom synelefsi 0Συνέλευση της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψεις της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.

Παρών στην συνέλευση ήταν ο βουλευτής του κόμματος Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, το μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ξάνθης  Νίκος Καλιαμπάκας. Στόχος της συνέλευσης ήταν η συζήτηση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος και η προτεοιμασία για την οργανωτική συνδιάσκεψη του κόμματος που γίνεται στο τέλος του μήνα και θα οδηγήσει στην ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου πολιτικού φορέα.

Μέχρι το Σάββατο καταρτίζεται λίστα υποψηφίων προκειμένου να λάβουν μέρος στη Συνδιάσκεψη 8 μέλη της Συντονιστικής (με ποσόστωση 30% για τις γυναίκες), δύο μέλη της νεολαίας και ο τοπικός βουλευτής.

Χ. Ζεϊμπέκ: Δεν θα αλλάξει εντυπωσιακά η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος

Στη διάρκεια της συνέλευσης ο Ζεϊμπέκ Βουλευτής εξέθεσε στους παριστάμενους την κοινοβουλευτική δράση που εξέφρασε ο ίδιος σε συνεργασία με τα μέλη του κόμματος από την Ξάνθη και την έντονη δραστηριότητα των επιτροπών και του ίδιου το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται. Σε σχέση με την περίπτωση η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναμονή για εξουσία να οδηγεί και σε προσαρμογή των θέσεών του ανέφερε ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές γιατί «η πολιτικη΄κατεύθυνση έχει χαραχτεί πριν από τις εκλογές. Μπορεί να μπουν άλλες σκέψεις, αναπληρώθηκαν και κάποια κενά, αλλά κυρίως προσπαθούμε να είμαστε έτοιμο και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού» σημείωσε.

Ν. Καλιαμπάκας: Ευθύνη για τη νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έιναι πια ένα ενιαίο κόμμα και αυτό θα πιστοποιηθεί στη συνδιάσκεψη, ενώ σε ότι αφορά στις συνιστώσες που υπήρξαν μέχρι σήμερα και εντάσσονται στο κόμμα, εκτίμησε ότι όλα θα συζητηθούν σε προγραμματική βάση καθώς ο νέος σχηματισμός θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία. Πάντως, αναφέρθηκε σε ευθύνη που υπάρχει στο χώρο του κόμματος της Αριστεράς καθώς ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις , κάτι που υποστήριξε ότι αποτυπώνεται στη δράση του ως Αυτοδιοίκηση και ελπίζει να αποδειχθεί και στο μέλλον, αν κληθεί να κυβερνήσει.

Π. Ρήγας: Πάνω από 650 συνελεύσεις σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον Π. Ρήγα, η διαδικασία που ξεκινά αποτελεί την αρχή για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για δρόμο που διανύθηκε και απαιτήσεις του κόσμου, πλέον από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας που βρίσκεται πια στο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αλλάξει ριζικά πολιτική σκέψη.

Πάνω από 650 συνελεύσεις έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα και έχουν γραφτεί χιλιάδες μέλη, σύμφωνα με το Θ. Ρήγα, ο οποίος σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο eurogroup, εκτιμά ότι  υπογραμμίζουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εκφράσει χρήσιμη πολιτική, που οδηγεί τη χώρα σε νέα συρρίκνωση των εισοδημάτων και καταβαράθρωση της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά στην ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και τη συζήτηση που έχει ανοίξει, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς είναι έτοιμος να κυβερνήσει αλλά να το κάνει με συγκεκριμένη πρόταση για λύση στο πρόβλημα της χώρας και την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση.

SYRIZA NOM SYNELEFSISYRIZA ZEIMPEKSYRIZA RIGAS

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr