epimelitirio_ds_ioul

Προετοιμάζουν συνδυασμούς για το Επιμελητήριο.

2 Αυγούστου 201105:55

epimelitirio_ds_ioulΠαρότι η διεξαγωγή των εκλογών των Επιμελητηρίων δεν είναι δεδομένη για το τέλος του χρόνου και ενώ προετοιμάζεται η ψήφιση του νέου νόμου που ίσως, να αντικαταστήσει  τη μορφή που έχουν μέχρι σήμερα με καλλικρατική δομή, τα στρατόπεδα στο Επιμελητήριο της Ξάνθης κινούνται φανερά η σε καθεστώς μυστικότητας, όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Η τράπουλα τον τελευταίο χρόνο ανακατεύτηκε αρκετές φορές, όμως η κατάσταση φαίνεται ότι γίνεται πιο σαφής, όσο περνούν οι μέρες. Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο για το Επιμελητήριο, ίσως και επειδή η λειτουργία του φορέα έχει απογοητεύσει τα μέλη του, εντείνει και τις συζητήσεις για τον αριθμό των συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκλογές.

Οι «δεξιοί»

Από την παράταξη που ηγείται σήμερα, ο Πρόεδρος Π. Ανδρικόπουλος, έχει εκφραστεί επισήμως ότι αποχωρεί από τα επιμελητηριακά πράγματα. Ενδιαφερόμενοι για να ηγηθούν του συνδυασμού που θα πρόσκειται στη Ν.Δ. είναι μέχρι στιγμής δύο, μετά και την οριστική αποχώρηση του Ζ. Κατσαρίκα από το ΕΒΕ, παρά τις βλέψεις που είχε εκφράσει.

Ο Στέλιος Μωραΐτης είναι γνωστό από πριν ότι θα προσπαθήσει να διαδεχθεί τον Π. Ανδρικόπουλο και έχει ένα δεδομένο πυρήνα συνεργατών, όμως στο προσκήνιο υπάρχει αυτή τη στιγμή και ο Γ. Μυλωνάς, ο οποίος επιχειρεί με ένα πιο νεανικό σχήμα – με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει ήδη σχηματοποιηθεί ως ένα βαθμό- να εκπροσωπήσει το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και να αποκτήσει πρόσβαση και σε άλλους. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και οι προθέσεις των δύο επικρατέστερων παραμένουν άγνωστες.

Στο ΠΑΣΟΚ

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η δεδομένη κάθοδος του Γιάννη Αθανασιάδη με την υποστήριξη που διέθετε και στις προηγούμενες εκλογές είναι δεδομένη, όπως και η διατήρηση του ίδιου κορμού στελεχών. Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ βέβαια προέρχεται ο Σωτήρης Τσιακίρογλου , όμως ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ – που επισημοποίησε πλέον δημόσια την κάθοδό του στις εκλογές- επιχειρεί να καταρτίσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και να διεμβολίσει το υπάρχον σκηνικό, ενώ οι κακές σχέσεις με τους εμπόρους ανήκουν στο παρελθόν, εδώ και αρκετό καιρό. 

Τελειώνει η λίστα εδώ ή …

Όμως δεν είναι απόλυτα δεδομένο ότι το σκηνικό καθορίζεται από αυτές τις τέσσερις δυνάμεις. Οι ισορροπίες σε όλους τους χώρους είναι διαταραγμένες, κινήσεις έχουν γίνει πολλές και, η πιθανότητα να υπάρξει έκπληξη με άλλο επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού είναι υπαρκτή. Αλλά αν προκύψει, τοποθετείται χρονικά, αρκετά αργότερα.

Συνεργασία με το προσωπικό

Το ποιος θα εκλεγεί, όσες ιδέες και αν διαθέτει δεν εξασφαλίζει καλύτερη προοπτική στο φορέα καθώς η νέα διοίκηση – εφόσον θέλει να αλλάξει κάτι στο ΕΒΕ – θα πρέπει να επανακαθορίσει τη βάση της συνεργασίας τη με το προσωπικό του Επιμελητηρίου, το οποίο έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή εικόνα του φορέα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr