Σχόλιο του Σάββα Μελισσόπουλου για τις συνεργασίες στον Δήμο

17 Σεπτεμβρίου 201910:15

Με ανάρτηση του στο facebook, ο επικεφαλής της παράταξης “Ξάνθη για Όλους” σημειώνει:

Με ΝΕΑ εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει τον τρόπο συγκρότησης των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων των Δήμων.

Με αυτά λοιπόν τα νέα δεδομένα για το Δήμο Ξάνθης:

Η παράταξη του Δημάρχου που με το εκλογικό σύστημα που ίσχυσε και εκλέχθηκαν τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έλαβε την 1η Κυριακή 24% περίπου και εξέλεξε 10 Δημοτικούς Συμβούλους, μπορεί τώρα να ορίσει στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιχειρήσεις του Δήμου 32 (μαζί με τους ex officio) από τα 46 μέλη!!!!

Ενώ όλες οι υπόλοιπες (6) Δημοτικές Παρατάξεις που έλαβαν το 76% περίπου των ψήφων και διαθέτουν σήμερα 31 Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μπορούν να ορίσουν μόνο 14 μέλη από τα 46 μέλη!!!!

Μάλλον πρέπει να το αποδεχθούμε ότι ζούμε πλέον στον αστερισμό των μονοπαραταξιακών, απόλυτα ισχυρών και ελεγχόμενων Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, που αυτά εν τέλει θα έχουν την κύρια ευθύνη λειτουργίας του Δήμου και όχι τόσο τα Δημοτικά μας Συμβούλια…

Κάθε άλλο σχόλιο περί δήθεν γνήσιας αντιπροσώπευσης της ψήφου και της επιθυμίας των δημοτών, ασφαλώς σε αυτήν την περίπτωση περιττεύει…..

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr