Submarines, τα μοναδικά κλασικά αμερικάνικα σάντουιτς

3 Μαΐου 201616:00

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει μοναδικά μυστικά γεύσης, tips απόλαυσης, αλλά και συνταγές που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας!

ΥΛΙΚΑ
Cheesesteak sub
250 γραμμ. μοσχάρι κόντρα
3 κσ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κόκκινα
150 γραμ κίτρινο τυρί, κασέρι, γκούντα, κλπ
Αλάτι, πιπέρι
Ψητές πιπεριές ή πίκλες για σερβίρισμα
4 ψωμάκια μακρόστενα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Cheesesteak sub

Τυλίγουμε το κρέας με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 να σφίξει. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κσ ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουνε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν για δέκα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα κρατάμε ζεστά.

Ρίχνουνε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τις λεπτές φέτες κρέατος για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει. Σχίζουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε με ψητές πιπεριές και πίκλες.

Meatball sub

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε την σάλτσα σε βαθύ τηγάνι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε στη σάλτσα που βράζει. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15 λεπτά.

Κόβουμε κατά μήκος τα ψωμάκια χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 β. Σε ταψάκι βάζουμε τα ψωμάκια με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζουμε με κεφτέδες και σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε για 4λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ποτίσουν τα ψωμάκια με τη σάλτσα.

BLT sub

Αφού ψήσουμε το μπέικον να γίνει τραγανό το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα ψήνουμε αν θέλουμε. Αλείφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις.

Πηγή: antenna.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media

Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]