“To Su-35S γονατίζει το αμερικανικό F-22”,υποστηρίζουν οι Ρώσοι – Γράφημα σύγκρισης

22 Οκτωβρίου 201316:21

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι με τη σχεδίαση και παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, υπερτερούν των ΗΠΑ.

Ως παράδειγμα φέρνουν το Su-35S για το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι ανώτερο από το αμερικανικό F-35.

Έχει ενδιαφέρον η ανάλυση αλλά και το γράφημα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Η Ρωσία Τώρα:

Με το Su-35S, ουσιαστικά ολοκληρώνεται η “ιδεολογία” των μαχητικών πέμπτης γενιάς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να περάσει πρώτη στη δημιουργία των αεροσκαφών έκτης γενιάς. Το Su-35S είναι ανώτερο από το μοναδικό σήμερα σε επιχειρησιακή δράση πέμπτης γενιάς, F-22 Raptor.

Το αεροσκάφος PAK-FA (T-50) συνεχίζει με επιτυχία τον κύκλο δοκιμών. Η αποδοχή του υπό ανάπτυξη μαχητικού πέμπτης γενιάς πρόκειται να γίνει μετά το 2017. Προς το παρόν, οι ρωσικές αεροπορικές μονάδες παραλαμβάνουν ουσιαστικά ένα πλήρες ανάλογο του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το πολλαπλών ρόλων Su-35S.

Αυτό έγινε, διότι ταυτόχρονα με τη δημιουργία της εικονικής μορφής του μαχητικού πέμπτης γενιάς (ο σχεδιασμός του αρχικά ήταν μόνο ψηφιακός), στην πλατφόρμα του Su-35S εισάγονταν και ενσωματώνονταν έτοιμα πλέον στοιχεία του μαχητικού του μέλλοντος. Τελικά, το Su-35S γενιάς 4++ τη στιγμή της παραγωγής του, σχεδόν ως προς όλα τα χαρακτηριστικά του (εκτός από τις λεγόμενες stealth τεχνολογίες), έφτασε στο επίπεδο μαχητικού πέμπτης γενιάς.
Σημεία υπεροχής -Χαρακτηριστικά του Su-35S
Το Su-35S είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 2,4 χιλ. χλμ/ώρα και να πραγματοποιεί πτήσεις μέχρι τα 3,6 χιλ. χλμ. Εκτελεί με την ίδια σιγουριά αποστολές τυπικού μαχητικού, καταδίωξης, αλλά και βομβαρδιστικού.

Επιπλέον, όσον αφορά ορισμένα χαρακτηριστικά του, το Su-35S είναι ανώτερο από το μοναδικό σήμερα μαχητικό πέμπτης γενιάς που βρίσκεται σε υπηρεσία, το F-22 Raptor. Ειδικότερα, το σύστημα ραντάρ και ελέγχου Irbis που είναι εγκατεστημένο στο Su-35S, επιτρέπει τον εντοπισμό στην απόσταση ρεκόρ των 400 χλμ, την παρακολούθηση 30 εναέριων στόχων ταυτόχρονα και την επίθεση σε 8 από αυτούς. Το ραντάρ του F-22 είναι πιο αδύναμο, καθώς η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 300 χλμ. Επίσης, το Irbis δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής-παρακολούθησης 4 επίγειων στόχων. Στο Su-35S έχει εγκατασταθεί επίσης σύστημα πλοήγησης το οποίο προσδιορίζει αυτόνομα την πορεία του σε συνθήκες απουσίας δορυφορικής πλοήγησης και επικοινωνίας με επίγειους σταθμούς. Δηλαδή, αν απενεργοποιηθεί το GPS ή το GLONASS, το μαχητικό δεν θα «τυφλωθεί».

grafimasu35

Ως το τέλος του 2015 η ρωσική ΠΑ θα λάβει 48 Su-35S. Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν αριθμό μαχητικών πέμπτης γενιάς, καθώς το Su-35S διαθέτει ηλεκτρονικά, σύστημα ελέγχου και οπλοστάσιο πρακτικά ταυτόσημο με του PAK-FA. Αυτό σημαίνει ότι η εισαγωγή σε υπηρεσία ενός κλασικού μαχητικού πέμπτης γενιάς με τις υποχρεωτικές για αυτό τεχνολογίες stealth δεν θα απαιτήσει από τους πιλότους ιδιαίτερες προσπάθειες κατά την εκπαίδευση. Εκείνοι που θα μάθουν το Su-35S, θα περάσουν εύκολα στο Τ-50. Επομένως, αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι για τη ρωσική αεροπορία η μετάβαση στη γενιά μαχητικών πέμπτης γενιάς δεν θα ξεκινήσει το 2017, συμβαίνει ήδη από τώρα.

Σήμερα καθορίζεται η “ιδεολογία” όσον αφορά τα αεροσκάφη που θα κυριαρχούν στους ουρανούς κατά το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα. Το αν θα πρόκειται για μη επανδρωμένα ή κλασσικά επανδρωμένα μαχητικά με ακόμη πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά, δεν έχει τόση σημασία. Το σημαντικό είναι ότι η ρωσική αεροναυπηγική αποκτά πλεονέκτημα στην ανάπτυξη των μαχητικών έκτης γενιάς. Και όσο πιο πολλά Su-35S παραδοθούν στις πολεμικές μοίρες, τόσο πιο επιτυχημένα θα προχωρήσουν οι εργασίες για τη νέα γενιά μαχητικών.
πηγή: www.onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr