Στρατιωτικοί Ξάνθης: «Μας ξεχάσατε στον Έβρο»!

1 Απριλίου 202023:58

Σε έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί των Μονάδων της περιοχής που μεταφέρθηκαν στον Έβρο και παραμένουν εδώ και 10 ημέρες σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης χωρίς να έχουν αντικατασταθεί ακόμα. Η Ένωση ζητάει την άμεση αντικατάστασή τους και μάλιστα από άλλες μονάδες εκτός Ξάνθης λόγω των πολλών κρουσμάτων που υπάρχουν στην περιοχή και να δοθούν οι επιπλέον ημέρες με χορήγηση αντίστοιχων απαλλαγών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. :

Μέλη – συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Π.Ε. Ξάνθης, επιφορτισμένοι με την υποχρέωση της συνδρομής τους για τη φύλαξη των χερσαίων μας συνόρων στον Έβρο και διατέθηκαν σε Μονάδες αυτού την 20 Μαρ 20, παραμένουν υπό το αυτό καθεστώς για 10η συνεχόμενη μέρα, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί από συναδέλφους τους, παρά την καθημερινή διαβεβαίωση των Διοικήσεών τους για αντικατάσταση, η οποία διαρκώς παρατείνεται για την επόμενη ημέρα.

Θεωρώντας ότι η καθημερινή παράταση της αντικατάστασής τους που δεν υλοποιείται, αλλά μετατίθεται χωρίς συγκεκριμένο ή επίσημο χρονικό πλάνο, δημιουργεί αίσθημα αδικίας, αγωνίας και αβεβαιότητας, καθώς οι υπόψη συνάδελφοί μας εξαναγκάζονται να διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει η Ένωσή μας, χωρίς αντίστοιχη προετοιμασία υλικών και εφοδίων για επί μακρόν παραμονή εκτός των οικιών τους (εσώρουχα, ρούχα, υλικά προσωπικής περιποίησης κλπ), και κυρίως μακριά από τις οικογένειές τους, οι οποίες υπό την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού – που μαστίζει, συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ευρύτερη κοινωνία της Ξάνθης- παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας.

Κατόπιν των παραπάνω και παρ’ όλο που αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του διπλού μετώπου που καλείστε να διαχειριστείτε, παρακαλούμε:

α. Για τη δυνατόν ταχύτερη αντικατάσταση των συναδέλφων μας από κατάλληλο προσωπικό, εξαιρουμένου της Ξάνθης ή τουλάχιστον των Μονάδων που εδρεύουν σε στρατόπεδο της Ξάνθης που είτε προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, είτε διαθέτει ύποπτο κρούσμα αυτού.

β. Για τη χορήγηση επιπλέον απαλλαγών στο ως άνω προσωπικό, ισάριθμων με των επιπλέον ημερών που διατέθηκαν σε Μονάδες του Έβρου.

(πηγή: armynow.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr