Στους δημότες της Μύκης διανέμονται σήμερα και αύριο τρόφιμα και βασικά είδη υγιεινής

22 Απριλίου 202108:19

Στους κατοίκους του Δήμου Μύκης γίνεται σήμερα η διανομή των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών σε συμπολίτες μας που είναι οικονομικά αδύναμοι και είναι μεταξύ των 4.594 δικαιούχων σε ολόκληρο τον νομό Ξάνθης.

Η διανομή των προϊόντων θα γίνει με τον συντονισμό της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ–ΖΩ» που έχει φροντίσει να διανεμηθούν σε όλους πακέτα με ελαιόλαδο, αλεύρι, φακές, ζυμαρικά, ζάχαρη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, βοδινό κρέας, φέτα, ρύζι, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, απορρυπαντικό ρούχων, μήλα, σαπούνι, γραβιέρα, πελτές ντομάτας, κοτόπουλο και φασόλια.

Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του Covid-19 η διανομή θα γίνει μέσω  Drive Through ενώ οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σημείο διανομής αυστηρά την προκαθορισμένη μέρα και ώρα που τους έχει υποδειχθεί μέσω sms, αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κοινωνικής Σύμπραξης:

-Να μην αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.

-Να διέρχονται από «στάσεις» όπου θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει, (και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του ιδίου με κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Η Εξουσιοδότηση εάν δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος Ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο να προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του), και θα συλλέγεται η υπογραφή τους υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπαλλήλους της εταιρείας διανομής πού να τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος). Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον χώρο του σημείου διανομής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr