Στους δρόμους για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα. Η κινητοποίηση στην Ξάνθη για την πορεία της Πέμπτης

17 Σεπτεμβρίου 201408:45

Στους δρόμους θα βρει τους πολίτες η επέτειος του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

poreia xa 3Η δολοφονία που προκάλεσε την καθυστερημένη έναρξη των διώξεων και των προφυλακίσεων για  μέλη και την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α και αποτέλεσε το σημείο καμπής για την λήξη της περιόδου ανοχής μέρους του πολιτικού συστήματος απέναντι στη ρατσιστική και την πολιτική βία,  το μισαλλόδοξο λόγο της φασιστικής οργάνωσης.

fyssas zeiΗ μαζική αντίδραση κομμάτων και οργανώσεων καθώς και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τη σχέση του Γ.Γ. της κυβέρνησης με τη ΧΑ άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Ο ένας χρόνος από την δολοφονία Φύσσα, θα αποτελέσει προφανώς, εκτός από μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση σε όλη τη χώρα, και μια αντικυβερνητική εκδήλωση σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, κατά το οποίο η κυβέρνηση συμπιέζεται από τις λαϊκές αντιδράσεις για το μνημόνιο, τις δημοσκοπήσεις και την απώλεια της πολιτικής της νομιμοποίησης.

Οι κινητοποιήσεις στην Ξάνθη

Η κινητοποίηση σε όλους τους χώρους είναι μεγάλη για την επέτειο της δολοφονίας με κυριότερη δράση τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην πόλη της Ξάνθης, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη η ΕΛΜΕ έχει καλέσει για το συλαλλητήριο στην Κεντρική Πλατεία, όπως αναμένεται ότι θα γίνει και επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Νέους ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις και κόμματα, έχουν ήδη ανακοινώσει από καιρό την κάθοδό τους στις διαδηλώσεις. Τέλος το Αυτόνομο Στέκι, έχει επίσης κάνει το δικό του κάλεσμα με την πορεία του να ξεκινά την ίδια ώρα από το Πολυτεχνείο, την Πέμπτη.

Ακολουθεί το απόγευμα της Παρασκευής, αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου έχουν καλέσει σε συμμετοχή όλοι οι φορείς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr