Στον Δήμαρχο Ξάνθης οι πρόεδροι του Κ.Α.Π.Ε. και του Τ.Π.Δ.

18 Δεκεμβρίου 201820:29

Οι πρόεδροι, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Βασίλειος Τσολακίδης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, συναντήθηκαν χθες με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και συζητήθηκε το καινοτόμο έργο εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως έργο στον Δήμο μας, που στοχεύει στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών από φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED.

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εν λόγω έργου ο Δήμαρχος Ξάνθης υπογραμμίζει «Εκτός από την οικολογική, ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του οδοφωτισμού στις γειτονιές και στους οικισμούς, την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας έως 70%, η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με LED παρέχει επιπλέον και οικονομικά οφέλη. Εξοικονομούμε σε βάθος 10ετίας 5,7 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 4,5 εκ. ευρώ από την εξοικονόμηση ενέργειας και 1,2 εκ. ευρώ από τα έξοδα συντήρησης.

Το έργο αυτό αφορά το σύνολο του Δήμου Ξάνθης, την πόλη μας αλλά και όλους τους οικισμούς οι οποίοι πλέον εξασφαλίζουν περισσότερο και καλύτερο δημόσιο φωτισμό με μηδενική απώλεια καμένων λαμπτήρων και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη, αλλά με μείωση των τελών φωτισμού η οποία εξασφαλίζεται από το πρώτο εξάμηνο του 2019».

Η επίσκεψη των δύο προέδρων συνέπεσε με την καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιεί κάθε αρχή της εβδομάδας ο Δήμαρχος Ξάνθης με τους Αντιδημάρχους και τους Πρόεδρους Νομικών Προσώπων για τον συντονισμό των εβδομαδιαίων ενεργειών και δράσεων.

Τα θέματα της συζήτησης, όπως ήταν φυσικό, περιστράφηκαν γύρω από τεχνοοικονομικά ζητήματα για το συγκεκριμένο έργο και διερευνήθηκαν επιμέρους θεματικές και άλλες προοπτικές του Δήμου στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας.

  •  

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr