Στον Αρχιεπίσκοπο τα βραβεία G. Sciacca για την καμπάνια κατά της αρχαιοκαπηλείας, που ξεκίνησε στην Ξάνθη

10 Ιουνίου 201512:30

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής επισκέφτηκε 3μελής επιτροπή των G. Sciacca
Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  Ιερώνυμο πραγματοποίησαν στελέχη των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας, Αρχαιολόγος – Δημ/φος Βίκυ Μπαφατάκη, ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων Γιάννης Σμαραγδής και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, επίτιμο μέλος ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τις εθελοντικές πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις των G. Sciacca καθώς και την προβολή της Ελλάδας μέσω αξιόλογων Ελλήνων στο εξωτερικό.
grigorakis2

Το βασικό θέμα της συζήτησης και των απόψεων που ανταλλάχθηκαν ήταν η καμπάνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία που ξεκίνησε από την Ξάνθη από εθελοντές των Βραβείων, τα επόμενα βήματα της καμπάνιας, καθώς και η πάταξη της αρχαιοκαπηλίας από τον Γιώργο Τσούκαλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έδωσε τις ευλογίες του και την στήριξή του στις εθελοντικές δράσεις των Sciacca που προάγουν τον πολιτισμό και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Στο τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Σμαραγδής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη νέα του ταινία με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη,  που τα γυρίσματά της αναμένεται να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης των Sciacca επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής, Ταξίαρχος Μανώλης Γρηγοράκης και τους ενημέρωσε για θέματα παράνομης μετανάστευσης που αφορούν την Ελλάδα και εν γένει την Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν. Κατόπιν συνεχάρη τους παραβρισκόμενους για το έργο που επιτελούν τα Sciacca τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως σε θέματα πολιτισμού, επιστήμης αλλά και προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη απέτεινε πρόσκληση στον Ταξίαρχο Μανώλη Γρηγοράκη να παραστεί στην ετήσια τελετή των G. Sciacca, τον Νοέμβριο του 2015 που θα πραγματοποιηθεί σε Πανεπιστήμιο του Βατικανό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr