Στον αέρα τα σχολικά δρομολόγια. Καθυστερεί το ΥΠΕΣ την εξόφληση των περυσινών, δεν υπογράφει το ΚΤΕΛ.

10 Σεπτεμβρίου 201307:30

Στον αέρα βρίσκονται οι σχολικές μετακινήσεις δύο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι καταβολές των οφειλομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες δεν ικανοποιούν τους μεταφορείς και οι νέες συμβάσεις δεν υπογράφονται. Ειδικότερα στην Ξάνθη, το ΚΤΕΛ προγραμμάτισε συνάντηση με γονείς, προϊστάμενους εκπαίδευσης και Προέδρους Σχολικών Επιτροπών για το πρωί της Τρίτης, παραμονής έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σε ότι αφορά στις οφειλές, το ΚΤΕΛ με εξώδικό του τις προηγούμενες μέρες προς την Περιφέρεια διεκδικεί τα περίπου 1,2 εκατ. ευρώ οφειλών, ενώ σε διαδικασία πληρωμής είναι από τα εντελλόμενα της Περιφέρειας δύο καταβολές ύψους 130.000 και 200.000 αντίστοιχα ενώ είναι άγνωστο πότε θα γίνουν νέες κατανομές πόρων από το ΥΠΕΣ προς τις Περιφέρειες για την εξόφληση των σχολικών δρομολογίων.

Παράλληλα μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί η παράταση της σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών, με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία δεν συμφωνεί το ΚΤΕΛ.

Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά κατά τη συνάντηση του ΚΤΕΛ με τους εμπλεκόμενους, καθώς, οι εξελίξεις είναι ρευστές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr