Στον “αέρα” 700 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές

19 Οκτωβρίου 201610:41

Άδηλη παραμένει η τύχη των 700 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, αν και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου δεσμεύτηκε χθες να λάβει μέτρα υπέρ τους.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι αυτοί εδώ και τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Μάλιστα στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, ύστερα από την τελευταία παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από 1/11 θα κλείσουν 168 δομές και έτσι θα μείνουν χωρίς υποστήριξη τουλάχιστον 118.000 άτομα που είναι ενταγμένα στις κοινωνικές δομές αυτές.

Από την πλευρά της, της η κα. Φωτίου δεσμεύτηκε ότι:

*Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων σε αυτές τις δομές που θα υποβάλλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ.

*Θα αποσταλεί έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε, να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%) που λαμβάνουν από το υπουργείο. Καθώς και για την άμεση καταβολή καθυστερούμενων οφειλών από προηγούμενες περιόδους τις οποίες κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, καλούνται λόγω του κατεπείγοντος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών.

capital.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr