Στο κόκκινο όλες οι κατηγορίες δανείων στην Ελλάδα

20 Φεβρουαρίου 201322:26

Σε οριστική καθυστέρηση έχει μπει ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια. Η αναλογία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και επιβεβαιώνεται πλέον από το σύνολο σχεδόν των συστημικών τραπεζών της χώρας.

Το γεγονός ότι το 25% των στεγαστικών βγήκαν κόκκινα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι το σύστημα στο σύνολο του, πλέον, κινείται οριακά, αναφέρει το fpress.gr

Επιπροσθέτως, επιβεβαιώνεται ότι πάνω από το 35% των δανείων της καταναλωτικής πίστης (κατά μέσο όρο) βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, με την εικόνα στις πιστωτικές κάρτες να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς οι επισφάλειες εκεί διαμορφώνονται πάνω και από το 40%.

Αρνητικά, ωστόσο, είναι και τα νέα που έρχονται από τον τρίτο πυλώνα των χορηγήσεων στην Ελλάδα. Ο λόγος αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια, όπου υπολογίζεται ότι πάνω από 120.000 δεν αποπληρώνονται κανονικά για πάνω από 3 μήνες. Όπερ σημαίνει ότι έχουν βγει κόκκινα.

Με αυτή την κατάσταση να διαμορφώνεται στο σύνολο των δανείων στην Ελλάδα, το γεγονός ότι το σύστημα κινείται πλέον οριακά, δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Το ζητούμενο, παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί αυτό το αρνητικό περιβάλλον. Λύσεις, πάντως, δεν έχουν βρεθεί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr