Στο Υπουργείο οι αιτήσεις για μεταγραφή. Μετά τη λήξη της προθεσμίας σαφής εικόνα για όσους αφήνουν το ΔΠΘ

5 Οκτωβρίου 201422:03

Απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας υποβάλλονται οι αιτήσεις των πρωτετών φοιτητών όλων των πανεπιστημίων για μεταγραφή με βάση τα κριτήρια που περιγράφει ο νόμος στην τελική του μορφή.

Έτσι, όπως αναφέρεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θανάση Καραμπίνη, οι άνθρωποι του ΔΠΘ δεν μπορούν να έχουν εικόνα της διαρροής που θα υπάρξει από το Δημοκρίτειο αφού οι αιτήσεις δεν υποβάλλονται στις υπηρεσίες του.

Προφανώς, οι τροποποιήσεις του νόμου θα μειώσουν τις περιπτώσεις των φοιτητών που δικαιούνται μεταγραφών αλλά αυτό δεν θα είναι σαφές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Παρότι, λοιπόν, πρόθεση να μεταγραφούν έχει εκδηλώσει το 70-80% των πρωτοετών σε όλα τα τμήματα, ο ακριβής αριθμός όσων θα φύγουν τελικά, θα αργήσει να γίνει γνωστός.

Μέχρι τότε, οι φοιτητές έχουν εγγραφεί στο πρώτο έτος και τα μαθήματα ξεκινούν, αν και είναι δεδομένο ότι δεν θα τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι εισήχθησαν φέτος. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των εισακτέων τη φετινή χρονιά ήταν αυξημένος σε ποσοστό 20-25% στα τμήματα του Δημοκριτείου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr