Στο Δοξάτο Δράμας ο Προκόπης Παυλόπουλος-Στο πλευρό του η Άννα Κορακάκη!

29 Σεπτεμβρίου 201614:35

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το δεύτερο Ολοκαύτωμα στο Δοξάτο του νομού Δράμας παρίσταται σήμερα, Πέμπτη,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη δέσμευση να πράξει κάθε τι που του αναλογεί για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των ηρώων του Δοξάτου Δράμας, που έπεσαν στους αγώνες για την Ελλάδα και την ελευθερία ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με δήλωσή του, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων. “Εσείς, οι Δοξατινοί, αποδειχθήκατε πιστοί στη ρήση του Θουκυδίδη, ‘και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες’. Ήταν, επομένως, για μένα μεγίστη τιμή το ότι σήμερα το πρωί απέθεσα στο Ηρώο σας τον προσφάτως επανακτηθέντα Πολεμικό Σταυρό Α′ Τάξεως, ο οποίος δικαίως είχε απονεμηθεί στο Ηρωικό και Μαρτυρικό Δοξάτο από την Πολιτεία. Και δεσμεύομαι ότι θα πράξω καθετί που μου αναλογεί, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα αρμοδιοτήτων μου, προκειμένου να διατηρηθεί ες αεί άσβεστη η μνήμη των ηρώων του Δοξάτου, ως παρακαταθήκη χρέους όλων μας, όπως και των επομένων γενεών, να τους μιμηθούμε εάν και όποτε οι συνθήκες το επιβάλλουν”, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, έχοντας στο πλευρό του την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέθεσε στο Ηρώο τον επανακτηθέντα Πολεμικό Σταυρό Α’ Τάξεως, ο οποίος είχε απονεμηθεί από την Πολιτεία στο ηρωικό και μαρτυρικό Δοξάτο, αλλά οι κάτοικοί του τον είχαν επιστρέψει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν ορίστηκε έδρα του Δήμου το Καλαμπάκι και όχι το Δοξάτο.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στην παλιά εκκλησία του Δοξάτου, η οποία είναι της εποχής του 1870, η οποία υπήρχε στο πρώτο Ολοκαύτωμα του Δοξάτου, στις 30 Ιουλίου 1913. Ο ιερέας του ναού τού πρόσφερε ένα αντίγραφο εικόνας του Αγίου Αθανασίου, που υπάρχει στο τέμπλο της εκκλησίας και είναι κι αυτή της εποχής του 1870.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για το 2ο Ολοκαύτωμα του Δοξάτου και το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και παρευρίσκονται οι βουλευτές, Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ), ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, ο δήμαρχος Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης, ο πρώην βουλευτής, Χρήστος Δαϊλάκης, ο μητροπολίτης Δράμας, Παύλος και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr