Στο Δήμαρχο Ξάνθης ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης

14 Φεβρουαρίου 201722:12

Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (4η ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο τομέα αυτό στην Ξάνθη.

Ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρθηκε στις νέες Δομές Υγείας που σχεδιάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο, αποκλειστικά για τις πόλεις οι οποίες αποτελούν κέντρα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ειδικότερα για την πόλη της Ξάνθης σχεδιάζονται 5 νέες δομές, οι οποίες θα παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, με σκοπό την αποσυμφόρηση και του Νοσοκομείου μας.  

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, ζήτησε τη συνδρομή του για την ανεύρεση χώρων,  που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες δομές, αλλά και για τη χωροταξική τους τοποθέτηση. Στόχος του Υπουργείου Υγείας όπως δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης είναι η υλοποίηση των δομών μέχρι τον Ιούνιο.

Ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσθεση του Υπουργείου Υγείας και δήλωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης επικροτεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αφού όπως τόνισε το ζητούμενο για όλους είναι η στήριξη των πολιτών ιδιαίτερα σε θέματα υγείας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr