Στις εκδηλώσεις «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» παίρνει μέρος η Περιφέρεια ΑΜΘ

2 Μαρτίου 201611:30

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πρόκειται να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που διοργανώνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων, εν όψει των εορτών της Αποκριάς 3-6 Μαρτίου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος.

“Η συμμετοχή είναι μια καλή ευκαιρία να προβάλουμε τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό μας και να γνωρίσουμε το λαϊκό πολιτισμό άλλων περιοχών της Ελλάδας, να έρθουμε σε επαφή με τους συμπατριώτες μας που κατοικούν σε άλλες περιοχές, αλλά και να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα του τόπου μας.” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια.

“Στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας και τις τέσσερις ημέρες θα προβάλλουμε την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, μουσικά όργανα ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται παραδοσιακά έθιμα της αποκριάς της περιφέρειας σε banners και θα παίζει DVD με όλα τα παραπάνω.” σημειώνεται.

Το Σάββατο 5 Μάρτη και ώρα 11.00 θα παρουσιαστεί το έθιμο του Μπέη ενώ θα ακολουθήσουν αποκριάτικα θρακιώτικα τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί, συνοδεία του Μουσικού σχήματος του Βαγγέλη Δημούδη και του Χορευτικού τμήματος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να συμμετέχει στο έθιμο διαδραστικά. Λόγω της πολιτισμικότητας της Περιφέρειάς μας το πρόγραμμα θα κλείσει ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας με τραγούδια και χορούς του Πόντου. Υπεύθυνη της παρουσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ στις ως άνω εκδηλώσεις θα είναι η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Ζήνα Ζάχαρη.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr