Την Κυριακή η επόμενη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη

8 Φεβρουαρίου 201417:45

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ αναλαμβάνουν νέα πρωτοβουλία για τη απευθείας διάθεση προϊόντων σε καταναλωτές της περιοχή, την Κυριακή 9 Φεβαρουαρίου, απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, στην Ξάνθη.

Θα διατεθεί Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από τον Αγροτικό Ελειουργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας, ελεγμένο και δοκιμασμένο ήδη από την προηγούμενη φορά με εξαιρετικές εντυπώσεις, Φέτα και Κατσικίσιο τυρί Γρεβενών, Χαρτικά, καθώς και αλεύρι από τον γνωστό αλευρόμυλο της περιοχής που προμηθεύει σε όλες τις πρωτοβουλίες της Κίνησης.

Επίσης θα διατεθούν ψάρια Κεφάλια με 2,5€ το κιλό, ψαρεμένα μόλις την προηγουμένη ημέρα από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστονίδας.Τέλος, θα υπάρχουν, όπως πάντα, πατάτες της περιοχής μας και φυσικά Ρύζι Σερρρών, μέλι περιοχής Ξάνθης και άλλα γνωστά και νέα προϊόντα.

Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα,  από τους  παραγωγούς που συνεργάζονται στις πρωτοβουλίες για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στην Ξάνθη. Η μεταφορά και διανομή της Φέτας γίνεται με ειδικό αυτοκίνητο ψυγείο.

Διευκρινίσεις από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Με την ευκαιρία αυτή,  οι κινήσεις των πολιτών, που συσπειρώνονται γύρω από την πρωτοβουλία οφείλουν να ενημερώσουν το κοινό ότι οι δράσεις που διοργανώνουν είναι συγκεκριμένες και σε σταθερή βάση, προαναγγέλονται με Δελτία Τύπου και πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα μέρη, ως γνωστόν, από τον Απρίλιο του 2012 και μέχρι σήμερα. Βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος παραγωγός είναι να δεχτεί να ελεγχθεί η ποιότητα των προϊόντων του, να εκδίδει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τη διακίνηση και πώληση των  προίόντων του και να συμφωνεί με το πλαίσιο που καθορίζεται από την πρωτοβουλία, στη λογική της κοινωνικής αλληλεγγύης  και της αυτοοργάνωσης. Προτεραιότητα έχουν οι τοπικοί παραγωγοί και στη συνέχεια όσοι  βρίσκονται εγγύτερα της περιοχής μας.

Ανάλογη είναι η φιλοσοφία που διέπει όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα και αυτό διευκρινίζεται καθώς στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς παρατηρήθηκαν, ακόμη και στην περιοχή μας, προσπάθειες παραγωγών που χρησιμοποίησαν τον τίτλο «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές ενώ σε άλλες πόλεις εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις. Οι φορείς της Ξάνθης διευκρινίζουν ότι οι δικές τους δράσεις έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τρόπο οργάνωσης και δεν σχετίζονται με οποιεσδήποτε άλλες δράσεις (απολύτως θεμιτές και αναγκαίες αν κινούνται σε πλαίσιο νομιμότητας νομιμότητας) τυχόν χρησιμοποιούν τον όρο Χωρίς Μεσάζοντες.

 

Τα προϊόντα με Ηλεκτρονική Παραγγελία είναι:

– Εξαιρ. Παρθένο ελαιόλαδο συσκ. 5Kg με 16€
– Γραβιέρα Κρήτης με 11€ το κιλό
– ΤΥΡΙ  φέτα Αγροτικού Συνεταιρισμού των Γρεβενών συσκ. 1Kg με 7€,  2Kg με 13€, 8Kg με 50€,
– ΦΕΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΑΛΜΗ συσκ. 1Kg με 7€,  2Kg με 13€, 8Kg με 50€,
– Ελιές καλαμών σε βάζο 1 κιλού με 3€
– Χαρτί Υγείας συσκευασία 30 ρολλών Χ 200γρ. (συνολο 6Kg) με 12,5€
– Χαρτί Κουζίνας 4τεμ. των 450γρ με 4€
– Χαρτοπετσέτες 1 πακέτο (660τεμ) με 2,5€

Τα προϊόντα χωρίς παραγγελία είναι:

– AΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 70 σε συσκευασία  10 kg με 5,5€
– AΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 70 σε συσκευασία  25 kg με 12,5€
– ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ σε συσκευασία  10 kg ΜΕ 7€
– ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ σε συσκευασία  25 kg ΜΕ 17,5€
– Πορτοκάλια MΕΡΛΙΝ από την Αρτα 0,60 ευρώ το κιλό
– Λεμόνια ΒΙΟ  0,70 ευρώ το κιλό
– ΡΥΖΙ  Σερρών ΚΙΤΡΙΝΟ , ΑΝΑΠΟΦΛ., ΚΑΡΟΛΙΝΑ με 1€/kg  συσκ.  2kg, 3kg, 5kg
– ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ ΞΑΝΘΗΣ συσκευασία 2 kg με 5€ ( 2,5€ / kg )
– ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ συσκευασία 2,5 kg με 5€ ( 2€ / kg )
– ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΑΝΘΗΣ συσκευασία 2 kg με 5€ ( 2,5€ / kg )
– ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ συσκευασία 3 kg με 8€ ( 2,65€ / kg )
– ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ Καστοριάς με 3 ευρώ το κιλό
– ΦΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ συσκευασία 2 kg με 3€ ( 1,5€ / kg )
– ΜΕΛΙ  της περιοχής μας  Ανθόμελο και Βουνίσιο  1 kg με 7€
– ΠΑΤΑΤΕΣ 10Kg με 4 ευρώ
Η Φόρμα της Παραγγελίας άνοιξε ήδη:

Η διάθεση θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ.
Η φόρμα παραγγελίας έχει ανοίξει και μπορείτε από το αντίστοιχο μενού να κάνετε παραγγελία.

http://politesxanthis.gr/order.html

 

Όσοι θέλουν μπορούν να κατεβάσουν την αφίσα της νέας πρωτοβουλίας και να την τυπώσουν, ώστε να προβληθεί σε κάποιο σημείο η νέα εκδήλωση. (από το παρακάτω λίνκ)

http://politesxanthis.gr/polites.pdf

 


Τηλ. παραγγελιών 6998 166416

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr