Στις 8 και 9 Αυγούστου το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου με ΟΝΙΡΑΜΑ και GECE YOLCULARI

1 Αυγούστου 201417:06

Στις 8 και 9 Αυγούστου με δύο συναυλίες, των ΟΝΙΡΑΜΑ και των GECE YOLCULARI πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ της Νεολαίας Κενταύρου, που έχει καθιερωθεί στον οικισμό της Ορεινής Περιοχής της Ξάνθης.

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά:

Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου τo οποίο ήταν ένα κίνημα κουλτούρας, οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 από την Νεολαία του Κενταύρου. Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να δείξει στους θεατές του την αξία και την πλουσιότατη κουλτούρα των ανθρώπων της Δυτικής Θράκης. Ξεκινώντας με αυτό το στόχο το 1996 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Σαν τελευταίο και πιο πρόσφατο, έχουμε το 9ο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου του 2013. Τα έσοδα που προκύπτουν κάθε χρόνο επενδύονται στη παιδεία, κατασκευάζοντας διάφορες εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα βιβλιοθήκες, παιδικούς σταθμούς κ.τ.λ. Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου στοχεύει σε μία αναπτυγμένη και πιο βελτιωμένη εκπαίδευση. Φέτος διοργανώνουμε το 10ο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου στις 8 και 9 Αυγούστου 2014.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί, διάφορες θεατρικές παραστάσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε κάποια κοινωνικά θέματα. Θα φιλοξενηθούν διάφορα τοπικά χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα,   καθώς θα διεξαχθούν και δύο συναυλίες από τους “GECE YOLCULARI” και “ΟΝΙΡΑΜΑ”.

   A6

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr