Στην Ξανθιώτισσα Ζωή Τσαγκαλίδου τα φώτα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, στο Καζακστάν

20 Ιουλίου 201420:30

Οι Δηλώσεις της Ξανθιώτισσας μαθήτριας Ζωής Τσαγγαλίδου, που συμμετέχει στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Αστάνα του Καζακστάν φιλοξενήθηκαν στα ΜΜΕ της χώρας, το Σάββατο.

Η Ξανθιώτισσα Μαθήτρια που έχει διακριθεί στις Ολυμπιάδες Φυσικής και Μαθηματικών εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 45η Διοργάνωση της IPho, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας πως πολλές χώρες του κόσμου έχουν να μάθουν αρκετά από την χώρα της πρώην ΕΣΣΔ.

«Η Ολυμπιάδα στην Αστάνα είναι τέλεια οργανωμένη. Οι μαθητές όλου του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τον εαυτό τους και να πάρουν θετική ενέργεια από την επικοινωνία μεταξύ τους. Είναι προφανές ότι η χώρα σας αναπτύσσεται ραγδαία. Πολλές χώρες του κόσμου έχουν να μάθουν αρκετά από το Καζακστάν» είπε η μαθήτρια από την Ελλάδα.

«Περπατώντας στην πόλη Αστάνα είδαμε πάρα πολλά κατασκευαστικά projects. Θα είναι ενδιαφέρον να δει κανείς την πόλη μετά από 5 χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθω ξανά» συμπλήρωσε η Ξανθιώτισσα.

Η πρωτεύουσα της ένατης μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, σε έκταση, φιλοξενεί μαθητές από 85 χώρες που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Φυσικής ενώ την όλη διοργάνωση έχει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών και το Επιστημονικό Ινστιτούτο Νταρύν

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr